3 boktips

Idag är det en solig fin januari söndag. De här första vintriga solstrålarna är så energi lyftande. Det ger så mycket energi. Tror inte jag är ensam om att älska se solstrålarna idag.

Idag tänkte jag tipsa om tre böcker som jag återkommer till då och då. Vissa böcker är så att även om du läst dom pärm till pärm, så när du läser om hela eller delar av den så upptäcker du nya saker. Eller det är väl så att du är mer öppen och mottaglig, ser på just den delen i boken på ett annat sätt, då du är in en annan fas i livet.

Precis så är det med dessa böcker för mig. Det är som jag upptäcker nya saker gång på gång. Jag har bestämt mig för att läsa 52 böcker under året, och även om bok jag läser om räknas.

3 boktips

“4 timmars arbetsvecka” av Timothy Ferris
Just nu läser jag om denna igen! Känner att jag behöver inspireras och påminnas om hur jag vill leva.

Boken inspirerar mig att leva och jobba med en annan föreställning än att arbeta hårt livet ut för att sedan till sist kan njuta av en välförtjänt pension. Jag vill leva mera nu och inte sen.

Timothy Ferris ger tydliga metoder för att rensa ut allt onödigt, så att du kan fokusera på det som är verkligen viktigt för dig, att du kan skapa och leva ditt drömliv.

Boken ställer det mesta som man tidigare tänkt gällande att driva företag och entreprenörskap på ända. Eller snarare hur tankar kring jobb varit tidigare, och säker finns även idag. Att jobba fyra timmar per vecka. Alltså inga sex timmars arbetsdagar!

Även om jag inte lägger upp och planerar mitt liv exakt efter boken. Men tycker att de som vill skapa ett liv med mer tid utanför sitt företag bör läsa boken. Och att återkomma till den med jämna mellanrum.

Boken inspirerar till att både driva företag och att leva samtidigt.

Bygg ett företag som klarar sig utan dig
Tidsoptimera allt. Lägg din tid på livet, och inte onödig tidskrävande administrativa saker, bara för att.

Det är en av mina anledningar till att jag för något år sedan bestämde mig för att starta en business online. Det är möjligt att kunna omvandla mycket av det som finns i boken på en business online. Men, ger även input till nya och andra tankar för många av oss.

“Ikigai - Hitta din väg till ett långt och lyckligt liv” av Héctor García & Francesc Miralles

Ännu en bok som ligger i min hög med böcker att läsa om, nu när jag sitter och skriva om den känner jag ett starkt behov att läsa den igen.

Ikigai - ett japanskt begrepp som är lite svåröversatt, men det ska betyda ungefär “anledning att finnas till”. Ikigai är ordet för det som får oss att vilja gå upp på morgonen.

Andra översättningar som ges på svenska är;
anledningen till att vara
orsaken att existera, eller
meningen med livet

Det finns en by i Japan som heter Ogimi på ön Okinawa, och som kallas “Hundraåringarnas by”. Byn tillhör en av de så kallade blå zonerna, där man lever längst och är friskast i världen.

Boken visar på en studie av Ogimiborna och deras livsstil. Författarna visar på hur kost, motion, umgänge och arbete påverkar din hälsa. Men, också den viktiga och centrala rollen din inre drivkraft har. Din ikigai.

Ikigai utgår från dig, utifrån ditt perspektiv, utan några jämförelser med något eller nåogn annan.

Ikigai kan vara ett verktyg för att göra kloka val. Ikigai kan ge ett stöd för tanken, genom att använda de fyra frågorna, eller titta på bilden med de fyra cirklarna. Så för att vi kan resonera hur vi ser på vår situation och vårt arbete, företagande.

Ikigai är en filosofi med teorin att sammanföra dessa fyra delar i livet - passion, talang, mission och profession - höjer vår livskvalité.

Ett verktyg för att analyser vad som saknas, om vi har känslan att livet saknar något viktig.

Som med allt annat tänker jag, att inspireras och sedan ta det som passar in i ens egna liv.

“Expert Secrets” av Russell Brunson
Förordet har Robert Kiyosaki skrivit; “Expert Secrets is the map that will allow you to turn your specialized knowledge, talents and abilities into a business that will work for you! This is one of the shortcuts of the new rich”

Boken för att alla som har sin business online, som ger de där tipsen som möjliggör att skapa förutsättningar till färre arbetade timmar. Det som innehållet i “4timmars arbetsvecka” förespråkar.

“Expert Secrets” visar hur du kan behärska konsten vad du ska säga i dina funnels för att kunna konvertera dina besökare online till kunder. Effekten om rätt budskap vid rätt tillfälle är en del av företagandet online. Ditt meddelande kan hjälpa så många andra personer.

Göm dig inte i ditt företag. Boken beskriver hur berättelse tekniker kan göra så att du hittar din röst, bygger upp ditt förtroende i ditt företag.

Alla har något som unikt, din erfarenhet och kunskap. Något som du kan lära ut. Du är din egna expert. Information är ett värdefullt verktyg.

Så till alla som på ena eller andra sättet arbetar online kan jag inte annat än rekommendera boken.

IMG_7942

Kan inte du tipsa mig om en bok som du läser nu, eller en bok som du tycker är väl värd att läsa? Skriv en liten kommentar och ge mig lite tips.

Ha det gott
Ses snart

Video inte specificerad. Välj en som ska visas.

Lämna en kommentar