Är förändringar bra?

Hur många av oss är det som sitter och väntar på att saker ska förändras? Hur många av oss är det som önskar något mera, eller något bättre men samtidigt ingenting för att förändra oss själva? Det är så att världen kommer inte att förändras magiskt för oss om vi själva inte gör något. Om vi vill ha en förändringar så måste vi först ändra oss själva.

Ingenting kommer att förändras om du själv inte gör en förändring. Sånt som kan vara jobbigt att höra ibland.

Är du en person som gör vad som krävs oavsett vad, för att uppnå dina mål? Att driva igenom utmaningar för att komma dit som du tänkt. Fråga dig själv om personen som du behöver bli för att uppnå dina mål, skulle göra det det du gör just nu. För om du inte gör det, måste du ändra dina handlingar just nu. Om du inte gör det kommer inget omkring dig att ändras.

Mitt liv innehåller en del förändringar just nu. Kanske inte jättestora, men ändå. Släpper under hösten taget om ett företag som jag varit delägare i över åtta år, vilket i sin tur frigör tid och energi till min business online. Att kunna arbeta helt online som ger möjligheten att känna mera frihet. Frihet att kunna helt bestämma när, var och hur jag arbetar. Lätt kunna resa och kombinera semester och ledighet, att kunna resa och var borta i längre en längre period. Under många år har jag varit begränsad i att resa, så företaget har krävt att arbetsuppgifterna behöver göras på ett visst specifikt ställe. Så vetskapen om att jag i framtiden kommer att kunna resa och vara flexibel i hur och vart jag reser.

Att släppa taget om något innebär ju att frigöra utrymme för något nytt. Att kunna växa och går framåt snarare än att hålla sig fast vid det som ligger bakom.

image

Förändringar är bra. Det gör att vi kommer ut ur vår komfortzon, att leva lite utanför boxen. Genom förändringar lär vi oss läxor som aldrig skulle ske om vi stannar på en och samma plats. Oavsett om det är ”bra” eller ”dåligt” så är det vi själva som väljer att sätta en etikett på bra eller dåligt. Har du någonsin märkt att våra största styrkor och tillgångar kommer efter det att vi upplever något väldigt jobbigt, och varit under en period som det ”värsta i vårt liv”. Vi tvingas att växa från de utmanande tiderna.

Vi kan tycka att de tuffa och svåra tiderna är ”dåliga”, men eftersom de bästa bitarna hos oss själva ofta kommer från de tuffa tiderna….. Så, är de ”dåliga” tiderna verkligen så dåliga?! När jag för några år sedan läste Ba Zi, det kinesiska horoskopet, sa min lärare att ibland måste vi befinna oss en tid i något som är väldigt dåligt innan det kan bli bra. Och, det ligger mycket i det. Vilket livet har visat gång efter annan.

Så behåll det i minnet om du nu går igenom en vad du just nu tycker är en dålig tid. Att det kommer forma dig till en ännu bättre person. Och att du en dag kommer att se tillbaka på det här ögonblicket och t.o.m vara tacksam för att du gått igenom det och vad det har gett dig.

En kort liten video som ger inspiration på det här ämnet;

Ha en fin och bra höstdag!
Karin

Lämna en kommentar