Att bestämma sig och planera utifrån det

Hej där denna vackra soliga höstdag i oktober. Idag en sån där strålande vacker höstdag, när solen skiner och det är lugnt och stilla. Jag vill liksom bara ta mig ut. Men, det finns jobb att göra då jag ligger lite efter, och vill samtidigt se till att jag ligger lite före då jag åker iväg på fredag och blir borta några dagar.

Idag har jag en dag med en hel del content skrivande. Jag har bestämt mig för att bloggen är en del av mitt företag så är det viktigt att också se till att den uppdateras regelbundet, och inget som jag gör enbart när jag ev får feeling och gör helt utan plan.

En regel är att om du vill att din blogg ska vara en del av din business så måste du också behandla den som en business. Punkt.

Min plan är att bli mycket bättre på att skapa produktionsplaner, det kommer att underlätta massor är jag övertygad om. Veta vad som ska skrivas, vad bilderna ska innehålla. Det jag lärt mig på senare år, är att om jag har en planering så har jag också lättare att vara spontan. Det blir tydligare för mig, än att tro att jag hela tiden kan vara spontan och göra det som faller mig in. Då är det lätt hänt att mycket glöms bort och missas. Ja, jag har lärt mig den hårda vägen.

Så att ha en plan handlar inte om att göra allt till 100% enligt planen, utan att ha utrymme att styra om några delar utan att det blir helt kaos.

Jag håller väl just nu på att utforska hur bloggen kommer att utformas, vad den verkligen kommer att innehålla. Vill att det ska finnas konkreta tips till dig som vill, är ny med att starta en business online, eller vill ta en befintlig business mera online. Vill kunna inspirera andra att ta steget till förändring, oavsett ålder och vart du just nu är i livet.

Livet är liksom för kort att gå och vänta på att göra saker till en annan dag. Varje fall tänker jag att jag vill bli bättre på just det, och kanske låta den inspirationen rinna över till andra förstås. Vill inte att bloggen ska bli för ’spretig’, men samtidigt mixa min inlägg utifrån mig som person, så att handfasta konkreta inlägg blandas med dagboksaktiga och samtidigt skriva känslostyrt och igenkännande.

flower and word picture

Ha det så gott så hörs vi en annan dag

Karin

Lämna en kommentar