Att tänka på när du startar något online

För dig som ska starta en business online

Har du idag en tanke, en idé, en dröm att starta en business online? Vill veta hur det fungerar innan du börjar… ja, då är det här för dig. 

Så mycket och så förvirrande med alla annonser om att tjäna pengar online, det dyker upp överallt men du vet fortfarande inte vart du ska börja?

Jag kan förstå den känslan! Så, jag tänkte tänkte skriva om vad vad som är bra att ha med sig. Så du får en bra uppfattning om vad som kan vara bra att veta, vilka affärsmodeller som fungerar väl online, hur du börjar helt enkelt.

 

Att tänka på för att starta en business online

Men först vill jag dela lite av mina tankar. Jag har varit min egen i någon form i ca 30 år, och det har alltid varit en livsstil för mig, och som genom åren sett lite olika ut. Så för mig är en business online också en livsstil, men med mera frihet och flexibilitet än i de tidigare traditionella företag som jag drivit. 

För mig är ett livsstilsföretag en business som fungerar för dig, där du befinner dig i ditt liv, att businessen arbetar kring ditt liv. Inte att ditt liv kretsar kring ditt arbete. 

Några frågor som ofta dyker upp när det kommer till att starta något online;

Går det tjäna pengar online?

Hur fungerar det?

Hur kommer du igång?

Är det inte stor risker?

Vad är dina frågor, vad ser du som hinder för att starta en business online?

Det finns rätt många sätt att starta något online. Sen exakt vad beror mycket på intresse, passion, erfarenheter och kunskaper sedan tidigare. Men det har också att göra med att du ska tro på dig själv, att vara nyfiken och villig att lära dig nya saker.

För att starta något online ser jag två viktiga saker att tillämpa för en framgångsrik digital ekonomi. 

Nummer ett, välja en enkel affärsmodell och nummer två en beprövad affärsplan. 

Enkelhet är något som jag uppskattar och gillar. Det finns ingen nytta med av att göra saker mer komplicerade än vad det behövs. Att göra saker komplicerad gör bara att du blir än mer förvirrad. 

Låt oss prata lite om startkostnad för en business, ett traditionellt företag jämförelsevis en business online. Att starta en business har alltid någon form av investering i startskedet. Att tro att det går starta ett företag helt utan en startkostnad, ja då kanske en egen business inte är det rätta. 

Om jag tittar på hur det sett ut i de traditionella företag som jag varit delaktig i under åren, så har det funnit startkostnader såsom hyra, löner, inventarier, maskiner, bilar… med mera, med mera. 

Att starta min online business kunde jag göra med väldigt låga startkostnader, jämförelsevis mot de traditionell företagen.

 

 

 

143972072

 

Affiliate Marketing

Den affärsmodell som jag själv valde att start med online var affiliate marketing. Vilket många med mig som väljer att börja arbeta med online. Om du inte redan har en produkt eller tjänst som du fortsätta med. 

Varför så många väljer affiliate marketing när de startar en online business, är just enkelheten. Du minns att jag nyss sa att jag gillar när saker är enkla. 

Som affiliate marknadsför du andras produkter eller tjänster, sånt som du gillar och litar på, och ägarna av produkterna eller tjänsterna betalar dig en provision för de försäljningar som har introducerats av dig. 

Enkelt, och en riktigt bra affärsmodell att komma igång med. Eftersom det bara en sak som du behöver fokusera på, och lära dig att behärska, online marknadsföring. Du måste inte komma upp med nya produkter, eller uppfinna något, inget lager, ingen hyra osv. 

Och något som jag idag uppskattar mycket, kanske bäst av allt. Det kan göras online, och går till stor del automatisera. Jag kan så länge jag har min dator, en internetuppkoppling så kan jag göra mitt arbete oavsett var jag befinner mig i världen. Ja, även om det just nu är hemma, men ialla fall. 

Att välja en online affärsmodell som inte kräver skyhöga startkostnader, eller stora fasta kostnader begränsar ju också riskerna med att starta online. 

Jag känner många som startat sin online business parallellt till deras traditionella företag eller en anställning. För många är deras online business en livsstil där det är möjligt att göra saker idag, och inte vänta tills de är pensionärer. Vet inte hur många gånger jag hört personer säga, “när jag är pensionär då ska jag resa, då ska jag ta upp min hobby, då ska jag….”

Jag vill skapa det liv där jag inte måste invänta att bli pensionär för att kunna göra något. Leva och göra det jag vill idag. 

Ja, som du vet är ju affiliate marketing ett av många exempel på en online business. 

Ser du några fördelar med att arbeta online? Skriv gärna en kommentar om vad du tänker och tycker.  

 

TILLGÅNG TILL EN BEPRÖVAD AFFÄRSPLAN

 

blog banner

Att starta online helt på egen hand rekommenderar jag inte. Vad jag rekommenderar utifrån egen erfarenhet är att ta stöd av en beprövad plan, utbildninga det ökar chanserna att lyckas. 

Att välja en beprövad plan där du lär dig från personer som redan gjort den resa som du vill göra. Att ha mentorer och coacher som ger vägledning underlättar oerhört mycket. Ja, jag pratar av egen erfarenhet igen. 

Hoppas att du fått med dig något som du har nytta av från detta. 

Vill du ha en sneak peek från samma free online on-demand business workshop med de mentorer som jag har lärt mig av, klicka här. 

Tveka inte att kontakta mig om du har några frågor och funderingar kring när det kommer till att starta en online business. 

 

Skapa ditt drömliv!
Ha en bra dag

 

Lämna en kommentar