Balans i Vardagen

Hitta sin balans i vardagen är det att alltid göra lika mycket av allt? Det är ju något vi många gånger säger “vi måste hitta balansen i vardagen”. Jag vill nog säga “Det beror på”. Att det är individuellt, och att hitta vad som är bra för oss själva. Det är inte så lätt som att det finns en färdig manual för att skapa balans i ens vardag. 

De här åren efter min utmattning så är jag rätt känslig att verkligen ha tid för återhämtning. Min vardagsbalans ser helt annorlunda ut idag, än för 10, 20 år sedan. Det har jag lärt mig att vila, återhämtning är inte samma idag som när en var yngre. Sedan är det väl så att balans inte alltid enbart handlar om vila, återhämtning. Viktigt att vara lyhörd mot sig själv vad en behöver. 

 

IMG_1761

I morse var det en sån där magisk morgon när dimman låg riktigt lågt. Att gå ner till vattnet tidigt på morgonen och dimman ligger så lågt blir en bra start på dagen. Jag lovade mig själv för några år sedan, att jag skulle ha en vardag där jag kunde vakna utan alarm. Vilket jag gör idag, vaknar runt fem - sex och startar dagen i lugn och ro. För mig en bra vardagsbalans och som är bra för mitt välmående. 

Balans över en dag kan vara, om jag suttit framför datorn en hel dag är det bra för mig att röra på mig, att träna lite extra. Men, om jag hade arbetat med något där jag gått och stått under en hel dag, kan avslappning och något lugnande vara precis vad jag behöver. Så, lite av varje, varje dag är en bra blandning och som kan bli till en bra balans. Eller om du sovit väldigt dåligt en natt, kan det vara snällt ta det lite lugnare dagen efter, kanske till och med en liten tupplur på eftermiddagen för att orka vara vaken tills det är dags att lägga sig för kvällen.

Ses
Karin

 

Lämna en kommentar