welcome to my digital home

KARIN SUNDKVIST

DIGITAL ENTREPRENEUR

Varför starta en blogg 2021?

By Karin Sundkvist | April 15, 2021 |

Hej vänner! Har du en blogg idag? Det har aldrig varit bättre tid än just nu att gå in i den digitala ekonomin och samtidigt kunna ha en positiv inverkan på människors välmående. För drygt 20 år sedan skapade jag min första hemsida i det familjeföretag jag då var involverad i, min första webbshop för ungefär 15 år sedan, och ungefär samtidigt min första blogg.

Oj, så mycket enklare det är idag. Till viss del är det nog att jag hunnit få en hel del egna erfarenheter över de åren. Ibland möter jag på personer som tror att en blogg inte fungerar idag, att det är för sent att starta. Vilket är fel, fel, fel! Det är helt rätt tid, och inte för sent.

Jag ser bloggen som en del av min business, och kommer även lägga lite mera omsorg och kärlek på den än vad den fått tidigare. En del av att skapa en bra vardag och omforma framtiden. 

Att starta en blogg ska vara enkelt, och jag har alltid använt Loopia och WordPress. 

Jag vill ge en inblick för vad som är möjligt när det kommer till att den digitala ekonomin, att tjäna pengar helt enkelt. 

Oavsett vad det gäller när det kommer till intäkter så går det inte från ena dagen till den andra, samma är det när det kommer till att blogga. Det kräver engagemang och strategi.

Klicka gärna in dig här och titta på det här webinarium, hur du kan skapa digitala intäkter, vilka verktyg som finns och hur du kan få tillgång till kurser, mentorer och coacher som ger inspiration, råd på vägen. 

Allt eftersom kommer jag fylla bloggen med relevanta inlägg för de som är entreprenörer eller de som har intentionen att skapa något eget. Men, som sagt allt går inte över en natt.  

143971618

Anledningar till att starta en blogg

Alla har sina egna skäl till att starta en blogg, och det finns många anledningar till det. När jag startade upp min första blogg, var jag nog mest nyfiken på själva fenomenet. Minns inte ens vad jag hade för inriktning på den. En blogg som jag haft var ‘arbeta hemifrån’, och en annan blogg mera om hälsa.  

Den här bloggen som jag skapar kring ‘Home based lifestyle business’, och det som känns aktuellt för mig kring det ämnet. Där business är mera än enbart en business, där hela ens livsstil ska få ta utrymme. Där både person och business ska kunna växa, må bra, hitta sin egen balans i vardagen.

Men, tillbaka till att starta en blogg. 

Några bra anledningar till att starta en blogg som jag just nu tänker på;

  • Det kan vara ett sätt tjäna lite extra sidoinkomst’
  • Att blogga kan hjälpa dig att bygga och förbättra din självkänsla 
  • Ett sätt att skapa förutsättningar till att bli ‘digital nomad’
  • Att ge utlopp för en form av kreativitet
  • Förbättra din skrivförmåga
  • Att utveckla värdefulla ‘digitala färdigheter’
  • Ett sätt att få kontakt med likasinnade människor
  • Hjälpa andra människor att övervinna utmaningar som du kan, och som du kan hjälpa dem med
  • Att dela med dig av din kärlek / passion för en hobby
  • ….. och ja, det finns säkert en hel massa andra anledningar också
IMG_4753

 

Det kommer att bli som en liten mini serie om att blogga. Så, på tisdag kommer du att kunna läsa om vad som behövs för att starta en blogg. 

 

Du som har en blogg idag, lämna gärna en kommentar med länk dit, alltid kul att kunna upptäcka nya bloggar tycker jag.

Du som har någon tanke, fråga om att skapa något eget på internet skriv en kommetar till mig.

Vi ses snart

Att tänka på när du startar något online

By Karin Sundkvist | 08 Apr 2021 |

Har du idag en tanke, en idé, en dröm att starta en business online? Vill veta hur det fungerar innan du börjar… ja, då är det här för dig.  Jag kan förstå den känslan! Så, jag tänkte tänkte skriva om vad vad som är bra att ha med sig. Så du får en bra uppfattning…

LÄS MER

Måndag Affirmation

By Karin Sundkvist | 05 Apr 2021 |

Även om det fortfarande är helg, så är det ju måndag och vi kan behöva något peppande att start veckan med. En affirmation att hålla i minnet under dagen. Hur vi startar våran dag på sätter intentionen över hela dagen. Och är du lite lika mig själv så det vara på sin plats att komma…

LÄS MER

Påsk och nytt år

By Karin Sundkvist | 04 Apr 2021 |

God fortsättning på påsken 2021!  Hoppas du haft en lugn, fin och bra helg. Att ha mer eller mindre gröna gräsmattor under påsken kommer jag nog aldrig att vänja mig vid. Påsken är förknippad med antingen snöstorm, eller soliga dagar då det går att gräva en snögrop för att sitta och lapa sol. Det är…

LÄS MER

Söndag, paus och vila

By Karin Sundkvist | 28 Mar 2021 |

Hej sommar! Eller vi har sommartid varje fall, även om själva sommaren låter vänta på sig någon vecka till.  Veckan som gått. Ja, ärligt så händer det inte så himla mycket, tycker jag. Eller det är väl så att jag väljer att vara hemma mycket. Och eftersom jag jobbar hemma, så blir det ju per…

LÄS MER

Home business – på sin egna villkor

By Karin Sundkvist | 25 Mar 2021 |

Hej, hoppas du har en fin dag. Vårkänsla mer och mer för varje dag. Sitta med morgonkaffet och solen tittar in. Fin start på morgonen.  Hur har det här senaste året sett ut för dig? Jobbar du med något där du som vanligt går till jobbet, eller jobbar du med något som gör att du…

LÄS MER

Vår och vårenerig

By Karin Sundkvist | 23 Mar 2021 |

Det går inte att låta bli att känna lite extra glädje när solen lyser från en klarblå himmel. Ljudet av när gruset sopas bort från gångbanorna. Ja, jag vet det låter helt knasigt med tanke på hur snömängden ser ut norröver. Men, ljuset och solen finns oavsett, och då är det vår. Eller hur? Det…

LÄS MER
Laptop 2

Free Workshop serie

A FREE Workshop series where you get the basics of how to market your business online, learn how to start a business on the internet and much more about online entrepreneurship.

Fill in your name and your best email and you will receive an email from me with the Workshop series immediately.

You choose how long you stay on my mailing list.