welcome to my digital home

KARIN SUNDKVIST

DIGITAL ENTREPRENEUR

Varför starta en blogg 2021?

By Karin Sundkvist | April 15, 2021 |

Hej vänner! Har du en blogg idag? Det har aldrig varit bättre tid än just nu att gå in i den digitala ekonomin och samtidigt kunna ha en positiv inverkan på människors välmående. För drygt 20 år sedan skapade jag min första hemsida i det familjeföretag jag då var involverad i, min första webbshop för ungefär 15 år sedan, och ungefär samtidigt min första blogg.

Oj, så mycket enklare det är idag. Till viss del är det nog att jag hunnit få en hel del egna erfarenheter över de åren. Ibland möter jag på personer som tror att en blogg inte fungerar idag, att det är för sent att starta. Vilket är fel, fel, fel! Det är helt rätt tid, och inte för sent.

Jag ser bloggen som en del av min business, och kommer även lägga lite mera omsorg och kärlek på den än vad den fått tidigare. En del av att skapa en bra vardag och omforma framtiden. 

Att starta en blogg ska vara enkelt, och jag har alltid använt Loopia och WordPress. 

Jag vill ge en inblick för vad som är möjligt när det kommer till att den digitala ekonomin, att tjäna pengar helt enkelt. 

Oavsett vad det gäller när det kommer till intäkter så går det inte från ena dagen till den andra, samma är det när det kommer till att blogga. Det kräver engagemang och strategi.

Klicka gärna in dig här och titta på det här webinarium, hur du kan skapa digitala intäkter, vilka verktyg som finns och hur du kan få tillgång till kurser, mentorer och coacher som ger inspiration, råd på vägen. 

Allt eftersom kommer jag fylla bloggen med relevanta inlägg för de som är entreprenörer eller de som har intentionen att skapa något eget. Men, som sagt allt går inte över en natt.  

143971618

Anledningar till att starta en blogg

Alla har sina egna skäl till att starta en blogg, och det finns många anledningar till det. När jag startade upp min första blogg, var jag nog mest nyfiken på själva fenomenet. Minns inte ens vad jag hade för inriktning på den. En blogg som jag haft var ‘arbeta hemifrån’, och en annan blogg mera om hälsa.  

Den här bloggen som jag skapar kring ‘Home based lifestyle business’, och det som känns aktuellt för mig kring det ämnet. Där business är mera än enbart en business, där hela ens livsstil ska få ta utrymme. Där både person och business ska kunna växa, må bra, hitta sin egen balans i vardagen.

Men, tillbaka till att starta en blogg. 

Några bra anledningar till att starta en blogg som jag just nu tänker på;

  • Det kan vara ett sätt tjäna lite extra sidoinkomst’
  • Att blogga kan hjälpa dig att bygga och förbättra din självkänsla 
  • Ett sätt att skapa förutsättningar till att bli ‘digital nomad’
  • Att ge utlopp för en form av kreativitet
  • Förbättra din skrivförmåga
  • Att utveckla värdefulla ‘digitala färdigheter’
  • Ett sätt att få kontakt med likasinnade människor
  • Hjälpa andra människor att övervinna utmaningar som du kan, och som du kan hjälpa dem med
  • Att dela med dig av din kärlek / passion för en hobby
  • ….. och ja, det finns säkert en hel massa andra anledningar också
IMG_4753

 

Det kommer att bli som en liten mini serie om att blogga. Så, på tisdag kommer du att kunna läsa om vad som behövs för att starta en blogg. 

 

Du som har en blogg idag, lämna gärna en kommentar med länk dit, alltid kul att kunna upptäcka nya bloggar tycker jag.

Du som har någon tanke, fråga om att skapa något eget på internet skriv en kommetar till mig.

Vi ses snart

Ikigai – långt och lyckligt liv

By Karin Sundkvist | 18 Feb 2021 |

Hej där! Hur är din dag? Den senaste tiden njuter jag varje sekund när solen strålar in på mig i min arbetshörna i vardagsrummet. Älskar när solstrålarna letar sig in långt in i lägenheten. Våren kommer snart. För någon vecka sedan skrev jag ett inlägg om boktips, där jag bland annat tipsade om “Hitta din…

LÄS MER

3 boktips

By Karin Sundkvist | 31 Jan 2021 |

Idag är det en solig fin januari söndag. De här första vintriga solstrålarna är så energi lyftande. Det ger så mycket energi. Tror inte jag är ensam om att älska se solstrålarna idag. Idag tänkte jag tipsa om tre böcker som jag återkommer till då och då. Vissa böcker är så att även om du…

LÄS MER

Vad är affiliate marketing

By Karin Sundkvist | 28 Jan 2021 |

Vad är affiliate marketing? Vad är egentligen affiliate marketing? Hur kan jag börja med affiliate marketing? Går det att tjäna pengar med affiliate marketing? Det är vad jag tänker reda ut i det här inlägget. Och det är vad jag själv just nu jobbar till största delen med i mitt företag. Affiliate marketing is a…

LÄS MER

Första veckan 2021

By Karin Sundkvist | 10 Jan 2021 |

Hej! Hoppas början på året varit bra för dig. Känns det som om det är ett nytt år, eller är det lite samma fotspår och stigar som tidigare? Att reflektera har blivit något jag regelbundet har gjort över tid, kanske lite mera på djupet under senaste året. Men utan att bli alltför djup här, så…

LÄS MER

Marknadsföring och sälja online

By Karin Sundkvist | 07 Jan 2021 |

Oavsett vilken business du har, eller vad du är på gång att starta så är det viktigt att kunna online marketing. Marknadsföring och sälja online – i sin befintliga business eller starta en helt ny business Vi kan nog alla hålla med om att 2020 var året som fått många att ändra sin vardag på…

LÄS MER

Ledord och tankar inför 2021

By Karin Sundkvist | 03 Jan 2021 |

God fortsättning på 2021…. Hoppas det nya året startat på ett bra sätt för dig. Känner att du kommer få ett så bra som det bara går för dig. Alla behöver alltid ett bra år, men extra mycket i år känner jag. Det är dags att skapa de bästa förutsättningarna för det här året. Ja,…

LÄS MER
Laptop 2

Free Workshop serie

A FREE Workshop series where you get the basics of how to market your business online, learn how to start a business on the internet and much more about online entrepreneurship.

Fill in your name and your best email and you will receive an email from me with the Workshop series immediately.

You choose how long you stay on my mailing list.