welcome to my digital home

KARIN SUNDKVIST

DIGITAL ENTREPRENEUR

Varför starta en blogg 2021?

By Karin Sundkvist | April 15, 2021 |

Hej vänner! Har du en blogg idag? Det har aldrig varit bättre tid än just nu att gå in i den digitala ekonomin och samtidigt kunna ha en positiv inverkan på människors välmående. För drygt 20 år sedan skapade jag min första hemsida i det familjeföretag jag då var involverad i, min första webbshop för ungefär 15 år sedan, och ungefär samtidigt min första blogg.

Oj, så mycket enklare det är idag. Till viss del är det nog att jag hunnit få en hel del egna erfarenheter över de åren. Ibland möter jag på personer som tror att en blogg inte fungerar idag, att det är för sent att starta. Vilket är fel, fel, fel! Det är helt rätt tid, och inte för sent.

Jag ser bloggen som en del av min business, och kommer även lägga lite mera omsorg och kärlek på den än vad den fått tidigare. En del av att skapa en bra vardag och omforma framtiden. 

Att starta en blogg ska vara enkelt, och jag har alltid använt Loopia och WordPress. 

Jag vill ge en inblick för vad som är möjligt när det kommer till att den digitala ekonomin, att tjäna pengar helt enkelt. 

Oavsett vad det gäller när det kommer till intäkter så går det inte från ena dagen till den andra, samma är det när det kommer till att blogga. Det kräver engagemang och strategi.

Klicka gärna in dig här och titta på det här webinarium, hur du kan skapa digitala intäkter, vilka verktyg som finns och hur du kan få tillgång till kurser, mentorer och coacher som ger inspiration, råd på vägen. 

Allt eftersom kommer jag fylla bloggen med relevanta inlägg för de som är entreprenörer eller de som har intentionen att skapa något eget. Men, som sagt allt går inte över en natt.  

143971618

Anledningar till att starta en blogg

Alla har sina egna skäl till att starta en blogg, och det finns många anledningar till det. När jag startade upp min första blogg, var jag nog mest nyfiken på själva fenomenet. Minns inte ens vad jag hade för inriktning på den. En blogg som jag haft var ‘arbeta hemifrån’, och en annan blogg mera om hälsa.  

Den här bloggen som jag skapar kring ‘Home based lifestyle business’, och det som känns aktuellt för mig kring det ämnet. Där business är mera än enbart en business, där hela ens livsstil ska få ta utrymme. Där både person och business ska kunna växa, må bra, hitta sin egen balans i vardagen.

Men, tillbaka till att starta en blogg. 

Några bra anledningar till att starta en blogg som jag just nu tänker på;

  • Det kan vara ett sätt tjäna lite extra sidoinkomst’
  • Att blogga kan hjälpa dig att bygga och förbättra din självkänsla 
  • Ett sätt att skapa förutsättningar till att bli ‘digital nomad’
  • Att ge utlopp för en form av kreativitet
  • Förbättra din skrivförmåga
  • Att utveckla värdefulla ‘digitala färdigheter’
  • Ett sätt att få kontakt med likasinnade människor
  • Hjälpa andra människor att övervinna utmaningar som du kan, och som du kan hjälpa dem med
  • Att dela med dig av din kärlek / passion för en hobby
  • ….. och ja, det finns säkert en hel massa andra anledningar också
IMG_4753

 

Det kommer att bli som en liten mini serie om att blogga. Så, på tisdag kommer du att kunna läsa om vad som behövs för att starta en blogg. 

 

Du som har en blogg idag, lämna gärna en kommentar med länk dit, alltid kul att kunna upptäcka nya bloggar tycker jag.

Du som har någon tanke, fråga om att skapa något eget på internet skriv en kommetar till mig.

Vi ses snart

God fortsättning…..

By Karin Sundkvist | 27 Dec 2020 |

God fortsättning… önskar och hoppas att din julhelg varit så bra som den har kunnat i år. Mina egna dagar har varit lugna, mycket vila, återhämtning, tid att tänka, tid att längta, tid att inte göra något mera än att bara vara. Vilket i sig inte är så bara. Det behövs helt klart. Julen ska…

LÄS MER

Personligt bokslut

By Karin Sundkvist | 03 Dec 2020 |

Heeeej hur mår du? “Det är bara bra!” Är du också den som lite per automatik ger det svaret när någon frågar dig hur du mår? Det är en fråga som inte alltid får ett ärligt svar alla gånger. När de där riktiga känslorna lite pressas tillbaka för att inte ta upp den andres tid.…

LÄS MER

Dags att förändra livet och vardagen

By Karin Sundkvist | 20 Oct 2020 |

Är du redo för att göra förändringar i livet, dags att gå efter dina drömmar och gör dom till verklighet. Då menar jag inte att sitta och se video eller att enbart meditera om det. Eller hoppas att någon kommer och knackar på din dörr, för att överlämna en färdig lösning till dig. I så…

LÄS MER

Inte jag inte…..

By Karin Sundkvist | 23 Mar 2020 |

Hej måndag! Det känns som minst sagt lite turbulenta tider just nu. Ovissheten kring mångt och mycket på flera plan i vardagen för de flesta, eller snarare för oss alla på än det ena eller andra sättet. Vissa väljer att isolera sig, andra tycker, eller tror, att det är en vanlig influensa och väljer att…

LÄS MER

Gör slut på ursäkterna

By Karin Sundkvist | 04 Feb 2020 |

Hej! Känns det som det är en bra vecka för dig? En sån där vecka som har ett litet lugn över sig, där allt helt enkelt känns rätt ok. Själv vaknade jag vid femtiden i morse, och låg sedan och drog mig ett par timmar i sängen. Bara lät kropp och knopp få vakna i…

LÄS MER

Jobba hemifrån – bra tips!

By Karin Sundkvist | 07 Jan 2020 |

Hej, hoppas att det nya året startat helt ok för dig! Själv startade jag upp året med en tur till Umeå några dagar, för att umgås med alla barnen. Dagar med god mat, så härligt att kunna ses alla på en och samma gång. Vilket inte alltid är så enkelt att få ihop i vardagen.…

LÄS MER
Laptop 2

Free Workshop serie

A FREE Workshop series where you get the basics of how to market your business online, learn how to start a business on the internet and much more about online entrepreneurship.

Fill in your name and your best email and you will receive an email from me with the Workshop series immediately.

You choose how long you stay on my mailing list.