welcome to my digital home

KARIN SUNDKVIST

DIGITAL ENTREPRENEUR

Varför starta en blogg 2021?

By Karin Sundkvist | April 15, 2021 |

Hej vänner! Har du en blogg idag? Det har aldrig varit bättre tid än just nu att gå in i den digitala ekonomin och samtidigt kunna ha en positiv inverkan på människors välmående. För drygt 20 år sedan skapade jag min första hemsida i det familjeföretag jag då var involverad i, min första webbshop för ungefär 15 år sedan, och ungefär samtidigt min första blogg.

Oj, så mycket enklare det är idag. Till viss del är det nog att jag hunnit få en hel del egna erfarenheter över de åren. Ibland möter jag på personer som tror att en blogg inte fungerar idag, att det är för sent att starta. Vilket är fel, fel, fel! Det är helt rätt tid, och inte för sent.

Jag ser bloggen som en del av min business, och kommer även lägga lite mera omsorg och kärlek på den än vad den fått tidigare. En del av att skapa en bra vardag och omforma framtiden. 

Att starta en blogg ska vara enkelt, och jag har alltid använt Loopia och WordPress. 

Jag vill ge en inblick för vad som är möjligt när det kommer till att den digitala ekonomin, att tjäna pengar helt enkelt. 

Oavsett vad det gäller när det kommer till intäkter så går det inte från ena dagen till den andra, samma är det när det kommer till att blogga. Det kräver engagemang och strategi.

Klicka gärna in dig här och titta på det här webinarium, hur du kan skapa digitala intäkter, vilka verktyg som finns och hur du kan få tillgång till kurser, mentorer och coacher som ger inspiration, råd på vägen. 

Allt eftersom kommer jag fylla bloggen med relevanta inlägg för de som är entreprenörer eller de som har intentionen att skapa något eget. Men, som sagt allt går inte över en natt.  

143971618

Anledningar till att starta en blogg

Alla har sina egna skäl till att starta en blogg, och det finns många anledningar till det. När jag startade upp min första blogg, var jag nog mest nyfiken på själva fenomenet. Minns inte ens vad jag hade för inriktning på den. En blogg som jag haft var ‘arbeta hemifrån’, och en annan blogg mera om hälsa.  

Den här bloggen som jag skapar kring ‘Home based lifestyle business’, och det som känns aktuellt för mig kring det ämnet. Där business är mera än enbart en business, där hela ens livsstil ska få ta utrymme. Där både person och business ska kunna växa, må bra, hitta sin egen balans i vardagen.

Men, tillbaka till att starta en blogg. 

Några bra anledningar till att starta en blogg som jag just nu tänker på;

  • Det kan vara ett sätt tjäna lite extra sidoinkomst’
  • Att blogga kan hjälpa dig att bygga och förbättra din självkänsla 
  • Ett sätt att skapa förutsättningar till att bli ‘digital nomad’
  • Att ge utlopp för en form av kreativitet
  • Förbättra din skrivförmåga
  • Att utveckla värdefulla ‘digitala färdigheter’
  • Ett sätt att få kontakt med likasinnade människor
  • Hjälpa andra människor att övervinna utmaningar som du kan, och som du kan hjälpa dem med
  • Att dela med dig av din kärlek / passion för en hobby
  • ….. och ja, det finns säkert en hel massa andra anledningar också
IMG_4753

 

Det kommer att bli som en liten mini serie om att blogga. Så, på tisdag kommer du att kunna läsa om vad som behövs för att starta en blogg. 

 

Du som har en blogg idag, lämna gärna en kommentar med länk dit, alltid kul att kunna upptäcka nya bloggar tycker jag.

Du som har någon tanke, fråga om att skapa något eget på internet skriv en kommetar till mig.

Vi ses snart

Det nya som kommer

By Karin Sundkvist | 26 Dec 2019 |

God fortsättning. Det känns rätt gott att det här året snart är slut, att kunna stänga det känns helt rätt just nu. Ser framemot att ett nytt år snart ska börja. Och det finns en hel del liknelser i mitt liv också, det är dags för mig att stänga vissa dörrar så att det finns…

LÄS MER

Fjärde advent

By Karin Sundkvist | 22 Dec 2019 |

Trevlig fjärde advent. Julstämningen känns rätt långt borta. Det känns som att det regna hela december mer eller mindre. När det är jul ska det knarra under skorna, träden var snötyngda träd och frysa så där lite lagom när man tar en promenad. Men som sagt det regnar. Mörkare än så här blir det inte.…

LÄS MER

Hur du kan starta en Business Online

By Karin Sundkvist | 19 Nov 2019 |

Hallå där! Hoppas att du har det bra och att dagen är precis så som du vill ha den. Om du inte är det minsta intresserad eller nyfiken kring ämnet online business, starta upp något nytt eller att ta en nuvarande verksamhet mera online – hoppa då över det här inlägget. Idag är det business…

LÄS MER

Det här att vara företagare

By Karin Sundkvist | 17 Nov 2019 |

Hej härliga du och härliga söndag! Söndag är vilodag. Den tanken är god, men det har sällan varit så i mitt liv, som företagare under en massa herrans år. Under de senaste åren har jag den hårda vägen lärt mig att vila, reflektion och inte gör något är sååå viktigt. Även om det inte är…

LÄS MER

Att bestämma sig och planera utifrån det

By Karin Sundkvist | 29 Oct 2019 |

Hej där denna vackra soliga höstdag i oktober. Idag en sån där strålande vacker höstdag, när solen skiner och det är lugnt och stilla. Jag vill liksom bara ta mig ut. Men, det finns jobb att göra då jag ligger lite efter, och vill samtidigt se till att jag ligger lite före då jag åker…

LÄS MER

Härliga höstskrud

By Karin Sundkvist | 25 Oct 2019 |

Hallå därute! Vilka härliga färger som målar naturen den här tiden på året! Det riktigt sprakar därute. De senaste veckorna har jag verkligen prioriterat att komma mig ut på en morgonpromenad varje dag. Ja, förutom de dagar jag åker direkt till gymmet när jag vaknar vill säga. Att andas lite frisk luft gör gott i…

LÄS MER
Laptop 2

Free Workshop serie

A FREE Workshop series where you get the basics of how to market your business online, learn how to start a business on the internet and much more about online entrepreneurship.

Fill in your name and your best email and you will receive an email from me with the Workshop series immediately.

You choose how long you stay on my mailing list.