welcome to my digital home

KARIN SUNDKVIST

DIGITAL ENTREPRENEUR

Varför starta en blogg 2021?

By Karin Sundkvist | April 15, 2021 |

Hej vänner! Har du en blogg idag? Det har aldrig varit bättre tid än just nu att gå in i den digitala ekonomin och samtidigt kunna ha en positiv inverkan på människors välmående. För drygt 20 år sedan skapade jag min första hemsida i det familjeföretag jag då var involverad i, min första webbshop för ungefär 15 år sedan, och ungefär samtidigt min första blogg.

Oj, så mycket enklare det är idag. Till viss del är det nog att jag hunnit få en hel del egna erfarenheter över de åren. Ibland möter jag på personer som tror att en blogg inte fungerar idag, att det är för sent att starta. Vilket är fel, fel, fel! Det är helt rätt tid, och inte för sent.

Jag ser bloggen som en del av min business, och kommer även lägga lite mera omsorg och kärlek på den än vad den fått tidigare. En del av att skapa en bra vardag och omforma framtiden. 

Att starta en blogg ska vara enkelt, och jag har alltid använt Loopia och WordPress. 

Jag vill ge en inblick för vad som är möjligt när det kommer till att den digitala ekonomin, att tjäna pengar helt enkelt. 

Oavsett vad det gäller när det kommer till intäkter så går det inte från ena dagen till den andra, samma är det när det kommer till att blogga. Det kräver engagemang och strategi.

Klicka gärna in dig här och titta på det här webinarium, hur du kan skapa digitala intäkter, vilka verktyg som finns och hur du kan få tillgång till kurser, mentorer och coacher som ger inspiration, råd på vägen. 

Allt eftersom kommer jag fylla bloggen med relevanta inlägg för de som är entreprenörer eller de som har intentionen att skapa något eget. Men, som sagt allt går inte över en natt.  

143971618

Anledningar till att starta en blogg

Alla har sina egna skäl till att starta en blogg, och det finns många anledningar till det. När jag startade upp min första blogg, var jag nog mest nyfiken på själva fenomenet. Minns inte ens vad jag hade för inriktning på den. En blogg som jag haft var ‘arbeta hemifrån’, och en annan blogg mera om hälsa.  

Den här bloggen som jag skapar kring ‘Home based lifestyle business’, och det som känns aktuellt för mig kring det ämnet. Där business är mera än enbart en business, där hela ens livsstil ska få ta utrymme. Där både person och business ska kunna växa, må bra, hitta sin egen balans i vardagen.

Men, tillbaka till att starta en blogg. 

Några bra anledningar till att starta en blogg som jag just nu tänker på;

  • Det kan vara ett sätt tjäna lite extra sidoinkomst’
  • Att blogga kan hjälpa dig att bygga och förbättra din självkänsla 
  • Ett sätt att skapa förutsättningar till att bli ‘digital nomad’
  • Att ge utlopp för en form av kreativitet
  • Förbättra din skrivförmåga
  • Att utveckla värdefulla ‘digitala färdigheter’
  • Ett sätt att få kontakt med likasinnade människor
  • Hjälpa andra människor att övervinna utmaningar som du kan, och som du kan hjälpa dem med
  • Att dela med dig av din kärlek / passion för en hobby
  • ….. och ja, det finns säkert en hel massa andra anledningar också
IMG_4753

 

Det kommer att bli som en liten mini serie om att blogga. Så, på tisdag kommer du att kunna läsa om vad som behövs för att starta en blogg. 

 

Du som har en blogg idag, lämna gärna en kommentar med länk dit, alltid kul att kunna upptäcka nya bloggar tycker jag.

Du som har någon tanke, fråga om att skapa något eget på internet skriv en kommetar till mig.

Vi ses snart

För gammal för en business online

By Karin Sundkvist | 19 Mar 2019 |

Har du drömmar om att starta något eget, en verksamhet online kanske och bli din egen boss? Går det starta något utan egentligen ha en egen affärsidé? Och behöver du vara ung för att starta en business online? Är det bara unga personer som passar för att ha en verksamhet online? För gammal…. tja det…

LÄS MER

Sin egen boss online

By Karin Sundkvist | 09 Jan 2019 |

Godmorgon där ute! Har du haft en bra start på veckan? Mina dagar har innehållet en hel del bokföring och administrativt arbete. Och en hel del idéer som poppar upp och som jag försöker sortera, för att se vad som är rimligt för mig att göra. Har ju redan en lista som är redo att…

LÄS MER

Kraften av goda vanor

By Karin Sundkvist | 07 Jan 2019 |

Första hela arbetsveckan på det här nya året för mig. Har du också börjat arbeta den här veckan, eller började du förra veckan? För min del ligger en hel del jobb i mitt andra företag, mitt ’off-line’ företag, under den närmaste tiden. Samtidigt har jag som ett mål att ha kraft och engeri till min…

LÄS MER

Dags att göra något annat?

By Karin Sundkvist | 03 Jan 2019 |

Är du en av de som tänker att 2019 ska vara starten för att ta och göra något nytt, något annat som kanske ger mera frihet? Kanske du till och med sitter med en tanke om att du vill kunna jobba online. Vara lite mer fri i vardagen än vad ett 9-17 arbete ger. Eller…

LÄS MER

Slutar året och startar något nytt

By Karin Sundkvist | 31 Dec 2018 |

Avslutar 2018 med att starta något nytt. En bra dag att starta upp min nya blogg tänker jag. Att göra ett bra avslut på det här året och skapa en positiv inledning till 2019. Året har överskuggats av sorg, tuffa besked, utmattande trötthet, frustation över de stunder av glädje som också självfallet funnits. Så jag…

LÄS MER
Laptop 2

Free Workshop serie

A FREE Workshop series where you get the basics of how to market your business online, learn how to start a business on the internet and much more about online entrepreneurship.

Fill in your name and your best email and you will receive an email from me with the Workshop series immediately.

You choose how long you stay on my mailing list.