Dags att förändra livet och vardagen

Är du redo för att göra förändringar i livet, dags att gå efter dina drömmar och gör dom till verklighet. Då menar jag inte att sitta och se video eller att enbart meditera om det. Eller hoppas att någon kommer och knackar på din dörr, för att överlämna en färdig lösning till dig. I så fall måste jag göra dig besviken och berätta att det inte fungerar så. Eller, jag är rätt säker på att du vet det, egentligen. 

Men, ärligt…. visst är det så att vi alla har nog någon gång suttit där och på något sätt hoppats på att vi ska få det vi drömmer, längtar till rätt enkelt utan att själv måste göra hela jobbet på egen hand. Tror du förstår vad jag menar, och lite vart jag vill komma 😉

När jag för en hel del år sedan jobbade 12-14 timmar per dag, sex dagar i veckan, utan frihet eller flexibilitet samt ofta var stressad över att inte räcka till för vare sig de anställda, familj eller för mig själv. Men, slog även ifrån mig till de som hintade om att jag kanske behövde förändra saker för att inte bli utbränd och utmattad. Jag trodde då så starkt på att så länge jag hade kul, att jag själv hade valt att jobba så som jag gjorde, så kunde jag inte bli utbränd eller utmattad. Tror inte att jag egentligen behöver säga att jag hade fel. Så fel jag hade.

Alla som varit i liknande situation vet hur lång tid det kan ta att komma tillbaka till det normala. Eller, det är väl så här snarare, att det som var normalt före utbrändheten och utmattningen det normala kommer jag inte att komma tillbaka till. Jag har haft och har fortfarande väldigt svårt att se och förstå vad som mitt normala är just idag. Vill ju så gärna tro och hoppas att det gamla normala, att ha femton bollar i luften samtidigt ska även fungera nu.

Men i den där utmattningen kom ju också insikten till att ha en vardag på ett annat sätt, att inte arbete de där 12-14 timmar sex dagar i veckan. Utan att skapa en annan vardag och liv helt enkelt. Även om otåligheten kommit på besök mera än en gång så har allt tagit tid, det har gått långsamt, så kan jag väl säga. 

För vad skulle jag egentligen göra, hur skulle jag göra min förändring. Under samma tidsperiod så var det mycket som hände privat, bolaget jag var delägare skulle säljas, och allt tog väldigt lång tid. Det här senaste halvåret har varit lite av en tid av återhämtning, men ändå kämpat med att göra ett jobb. Men, helt ärligt har det varit väldigt trögt. För mycket obearbetade tankar. 

Jag är övertygad om vissa saker måste vi alla acceptera inom oss innan vi på riktigt kan gå in i nästa sak. Så känns det idag för mig varje fall. 

När jag för något år sedan tog de första stegen till att starta en business online, rullade det på rätt bra under en period. Men, utmattningen satte lite käppar i hjulet och det där hjulet har inte riktigt fått de rätta förutsättningar för att börja snurra riktigt bra… än! Men jag vet att det kommer.

Att verkligen tänka till, att skriva ner vad som är viktigt just nu för mig och hur jag vill ha vardagen och livet om 1, 3 eller 10 år. När jag vet det blir det ju också faktiskt möjligt att veta vad jag kan och ska göra för att nå dit. Det är just det jag har gjort, inte allt än men är på god väg. 

 

IMG_6709

Hur vill du att ditt liv ska se ut? Vilka drömmar har du som du vill förverkliga nu? Inte sen, någon gång, eller kanske. Skriv ner det och gör upp en plan hur du kan börja lite smått redan idag. Så fram med papper och penna, skriv, skriv och skriv. 

Hur vill du vakna upp på morgonen, vad vill du göra första timmen du är vaken, när vill du börja arbeta, med vad vill du arbeta. Har lärt mig att ju mer detaljerat vi skriver ner de här drömmarna desto tydligare blir det hur vi kan förverkliga dessa också. 

Det finns mycket jag vill prata om kring det här, men tänker att det får räcka för idag. Så vi ses och hörs snart igen.

 

 

Lämna en kommentar