Dags att göra något annat?

Är du en av de som tänker att 2019 ska vara starten för att ta och göra något nytt, något annat som kanske ger mera frihet? Kanske du till och med sitter med en tanke om att du vill kunna jobba online. Vara lite mer fri i vardagen än vad ett 9-17 arbete ger. Eller du kanske är företagare idag med vill utveckla och digitalisera verksamheten. Oavsett vilket så är möjligheterna stora idag att skapa något eget som är kul, inspirerande att arbeta med online.

”Men, jag har ingen idé om vad jag skulle kunna starta för något online!” ”Jag sitter med hundra idéer vad jag vill göra, men har inga kunskaper och vet inte i vilken ända jag ska börja” ”Jag vill bara starta upp något nytt som ger mera frihet i mitt liv.!”

Stämmer något av ovan kommentarer på dig kanske? Och helt ärligt kan det vara en djungel där ute om man vill starta, eller veta hur man ska bygga upp något stabilt och bra på internet. Jag är glad och tacksam att jag har förmånen att arbeta med de bästa av de bästa när det gäller att bygga upp sin business online. Du kan läsa mera här att starta upp en verksamhet online.

Jag tycker det är både tryggt, smart och helt rätt att ta rygg på personer som gjort den resa man själv vill göra. När det finns färdiga system att jobba med, är det rätt onödigt att själv försöka hitta alla lösningar som behövs. Resan blir både smidigare, lättare och framför allt kortare att ta råd och hjälp av erfarna! Att jämföra sig med andra hur långt de kommit när en själv står på startlinjen är inte bra. Alla jobbar på i sin takt.

image
Kvällsjobbade på Fotografiska för en tid sedan. Jag gillar frihetan att kunna alternera vart jag jobbar.

 

Min resa går inte jämföra med andra. Jag startade min business online för några år sedan. Men, med en utmattning och ett ”vanligt” företag att driva så har min business online legat på hyllan under långa perioder, läs år. Och nej man kan få resultat, få en fungerande verksamhet utan att jobba. För mig har det helt enkelt inte varit möjligt att ha energi till att driva två företag, har knappt orkat med ett företag! Så att du ska jämföra din resa online med min är inte rimligt.

Lika orimligt är att du jämför dig med en person som startade sin business online, för låt oss säga ett år sedan, och kan leva mer än gott på sin inkomst därifrån nu. Alla har vi vår egna resa och låt oss istället inspireras av personer som ger oss inspiration, än att bli stressad att en själv inte kommit lika långt som någon annan.

Om någon hade sagt till mig för så där för trettio år sedan att jag idag skulle ha en business online, arbeta med min dator som främsta arbetsredskap och dessutom att verksamhet till mångt och mycket är på engelska. Ja, då hade jag nog tänkt att den personen var en aningen tokig!

Trettio år bakåt i tiden. För då, för trettio år sedan gick jag på komvux, läste någon ’datorkurs’. Det tog mig en halvtimma att bara logga in på den där datorn! Aldrig arbeta med något där det är ett måste att använda en dator, lovade jag mig själv då. När sedan min lärare i engelska sa till mig att vad än jag tog för arbete i framtiden, så skulle jag se till att inte ta ett arbete där jag var tvungen att prata eller skriva engelska eftersom jag var sååå dålig på det!

Så nu sitter jag alltså här med min dator som bästa arbetsredskap och med en business som till mångt och mycket innehåller engelska. Säger inte att allt blir hundra procent rätt, men jag vet det fungerar och att jag duger ändå. Bra va?!

Det är ju också bara att konstatera att saker och ting utvecklats och förbättras himla mycket under de här senaste trettio åren. Jag är alltså 50+, ser framemot att ta upp min business online igen, att göra något bra av den. Vill kunna inspirera andra, oavsett ålder, oavsett geografisk plats, oavsett kunskap att ta steget att förverkliga den där drömmen som legat och grott under en tid.

image

Idag är det helt möjligt att kunna skapa något online utifrån sin egna passion, sitt intresse och kunna göra det till en inkomstkälla. För oavsett hur roligt något är att göra, så behöver en pengar till att leva. Så det är egentligen bara den egna fantasin och egna idéer som stoppar en i fråga om vad som en kan göra online och skapa sin inkomst där.

Läs mera här om det är något som kan hjälpa dig där du är idag. Om du sitter och ska utveckla ditt nuvarande företag online, eller ska starta något helt nytt. Eller bara vill ha inspiration.

Visst är det en spännande tanke? Den som gillar att t.ex sticka, virka och med den passionen kan skapa något på internet som går att tjäna pengar på. Eller kanske en kroppsterapeut som kan kombinera behandlingar med en tjänst online. Eller en florist som lär ut hur vi andra kan göra små fina hemmabuketter, och klart jag skulle gå till den blombutiken med den floristen för att köpa mina snittblommar! Eller fotografen som har online kurser i kombination till sin övriga fotografering. Ja, jag skulle kunna sitta och rada upp mänger av saker som går att göra till en business online.

Men, nu är jag nyfiken på vad vill göra online?

Må så gott och var snäll mot dig själv

Lämna en kommentar