Det här att vara företagare

Hej härliga du och härliga söndag! Söndag är vilodag. Den tanken är god, men det har sällan varit så i mitt liv, som företagare under en massa herrans år. Under de senaste åren har jag den hårda vägen lärt mig att vila, reflektion och inte gör något är sååå viktigt. Även om det inte är en söndag som är tid för vila, bara att det är en dag att det sker lite nu och då, det är det viktiga.

Men, vad har vila och reflektion med att vara entreprenör att göra? Rätt så mycket och väldigt viktigt är min erfarenhet. För mig har företag, familj, vardag och helg alltid varit väldigt flytande sällan utan några riktiga gränser. Till viss del, eller kanske rätt så självvalt egentligen.

Att vara entreprenör behöver inte vara att man ska bygga det största bolaget i världen, eller att tjäna multum med miljoner. För egen del har det handlat mycket om frihet att själv kunna styra och påverka min dag. Visst har jag kunnat påverkat min vardag som egen företagare, men till viss del och ganska begränsat egentligen. Det har faktiskt handlat mera om jag har anpassat min vardag utifrån det företag som jag just då har drivit.

Under de år som jag var en del i att driva småskaligt jordbruk och i kombination med turistverksamhet, var den geografiska platsen en väldigt viktig del i företaget. Vilket i sig gjorde att det var begränsade möjligheter att resa från gården. Efter att jag flyttade från jämtlands glesbygd till Stockholm hade jag de första åren ett friskvårdsföretag, och där uppdragen var knutna till Stockholm. Och under de senaste åren har jag varit en del i en verksamhet som varit en dygnet-runt verksamhet. Vilket gjort att det varit svårt att känna någon riktigt frihet, att alltid mer eller mindre, alltid vara nåbar ifall något akut hände.

En skön söndagspromenad i 'min' skog. Att andas lite friskluft medan det ännu är dagsljus, alltid gott att komma sig ut en sväng.

Så, jag har bestämt mig för att det företag jag nu bygger upp nu ska frihet var något väldigt viktigt. Frihet när det gäller tid, geografisk plats, finansiellt och inte minst personlig frihet. Vad frihet är för mig är inte säkert att det är detsamma för dig eller någon annan. Vi är alla individer, vi värdesätter saker och ting olika, vilket är precis som det ska vara.

Det jag hoppas och önskar är att du och jag, och alla andra också förstås, ska känna att det är möjligt att skapa en vardag där det egna välmåendet, välbefinnandet står i fokus. Där som kraft och energi kan hämtas till vardag och helg.

Jag hade en lista över saker som jag inte ville skulle finnas i mitt nya företag. Så för mig blev det viktigt, eller det är viktigt, att hela företaget är online baserat. Att jag kan befinna mig var som helst och ändå kunna sköta företaget. Sen om jag sitter hemma i soffan, eller på hotellrum, på en sandstrand eller i mitt hus i fjällen det kommer i andra hand. Jag vill känna mig fri att vara där jag just för tillfället vill vara. Kunna ta med mig jobbet vara några dagar där mina barn befinner sig. Det är något som ger mig frihet.

Det finns så mycket som jag vill prata om kring det här! Så jag kommer tillbaka om och kring det här att vara entreprenör och framför allt att driva företag online.

Vad är du nyfiken på att veta mera om när det gäller att driva företag online?

Lugn förmiddag, men en långpromenad. Det gäller att passa på att vara ute under de timmar när det är någorlunda ljust ute. Idag var det riktigt grått och mulet, men det är något vackert i det grå kan jag tycka. Nu ska jag åka och fixa några småärenden, komma hem läsa lite och ta sen kolla igenom och planera veckan som kommer.

IMG_3357
Så enkelt och lätt. Planera det som göras och seden 'bara' gör det. Lätt som en plätt... 😉 Se hur det går med den planen den här veckan!

 

Jag är en listmänniska, skriver ner allt som ska göras annars är det en stor risk att något blir bortglömt. Ja, det kan hända varje fall.

Ha det så gott!

Lämna en kommentar