Flexibel vardag

Vaknar upp i Umeå den här sista fredagen i april. En solig fin morgon. En resa som jag för ett par dagar sedan inte visste jag skulle göra. Men som jag lätt kunde göra då jag har min business helt online. Det är det som är det fina idag, att jag på ett par timmar kan ta beslutet om att packa väskan, sätta mig på tåget och åka iväg. Just den där spontaniteten, flexibiliteten och friheten var en av orsakerna att jag sökte mig till att hitta ett sätt att arbeta online för ett antal år sedan.

Det är det som är det fina med att mitt företag idag är helt online, att ha enbart mig själv som boss. Så länge jag har med mig datorn och ett fungerande WiFi så kan jag sitta här i Umeå den här fina soliga fredagsmorgonen.

Anledningen till den här oplanerade turen till Umeå är att min dotters hund har skadat sig, och kan inte lämnas själv. Alternativet skulle varit att dottern, eller hennes sambo skulle ta ledigt för jobbet för VAH, ‘vård av hund’. Att sitta här med sällskap av den lilla hunden när jag jobbar känns bara mysigt och trevligt.

IMG_0699

När jag för många år sedan började söka ett alternativ till det traditionella företag jag då var delägare i, var just att kunna vara flexibel, obunden till en viss plats, att ha friheten att just bara kunna packa en väska och åka iväg kort eller långt. Men de senaste åren har ju det resandet legat på hyllan, så det är lite extra skönt att kunna åka iväg nu. 

I förrgår tog jag en promenad nere vid Umeälve. Att gå utmed vatten har en lugnande effekt och samtidigt ger det energi. En daglig dos med att se och höra vattnet som brusar är alltid lite gott för själen.   

 

IMG_0691

Det slår mig när jag går här vid älven hur många årstider som finns samtidigt beroende på vart i landet man befinner sig. Några dagar innan jag åkte hit hade jag över +30 i solen. Så jag missade att ta med mig lite varmare kläder. Jag tror varje år, att så fort solen lyser lite så är det sommar och varmt 😉

Det känns lite som evighet sedan jag bodde i Umeå, 1988 bodde jag här. Då var jag hemma med äldsta sonen som var liten, en hel del minne som kommer upp.

Och nu får jag möjligheten att hälsa på hos dottern, hennes sambo och lilla hunden som behöver lite sällskap.

IMG_0694

Jag hoppas du får en fin dag och en bra helg!

Karin

Lämna en kommentar