Fotoworkshop i Dalarna

Pingst helgen tillbringade jag i Dalarna på en Workshop i Bildberättande, med Rania Rönntoft. En fin helg med en grupp fotointresserade, fin miljö och god mat. Det är gott att åka iväg och få lite nya vyer, nya insikter, och som i det här fallet tips och trix kring foto.

Jag var full av energi och började samma kväll jag kom hem med att sätta igång ett jobb som jag undviket i flera år. Så snart har jag kommit tillbaka till den bra ordning jag hade på mina bilder för något år sedan. Det blir faktiskt roligare att ta fram kameran när sedan jobbet när man kommer hem är lite mera organiserat och lättarbetat.

image

Ena dagen gjorde vi en kort liten promenad till en fäbod, Ärteråsen. Regnet hängde lite i luften och en kort liten regnskur. Dagens insikt blev att jag är helt klart alldes för sällan ute i naturen. Något som jag sak behålla i minnet, och göra en förändring i.

Det blir lite lättare att andas utomhus, naturen ger energi och tystheten. För min del är det många gånger så att jag springer på utan att reflektra över vad det faktiskt ger mig att gå ut och befinna mig bland träd, gräset och lyssna på fågelkvitter. Tur det alltid går att förändra sin vardag.

Nu är ju den årstid det är så enkelt och lätt att ta sig i naturen. Även om jag bor i en stad, finns ju närheten till naturen faktiskt nära och väldigt lättillgängligt. Det finns inget att skylla på! Det är bara att snöra på mig skorna och gå ut i skogen fem minuter från ytterdörren. Det är bara att göra helt enkelt.

image

Nu ska jag återgå till att fixa lite här hemma innan jag tar ger mig ut på en lite tur i närområdet. Får se vart jag hamnar idag, tänker jag tar bilen och väljer ut en ny plats att undersöka.

Ha en fin dag där ute
Karin

Lämna en kommentar