Gör slut på ursäkterna

Hej! Känns det som det är en bra vecka för dig? En sån där vecka som har ett litet lugn över sig, där allt helt enkelt känns rätt ok.   

Själv vaknade jag vid femtiden i morse, och låg sedan och drog mig ett par timmar i sängen. Bara lät kropp och knopp få vakna i sakta mak, andas och kanske nån form av liggande meditation. Hur som helst är jag nu vaken och på väg till gymmet med träning med PT. Blir en bra dag. 

Har funderat en del över alla de där ursäkterna vi alla någon gång kommer upp med. Ursäkter som inte alls gör att vi kommer framåt, eller egentligen mår särskilt bra över.

Sluta med dåliga ursäkter

Så, här är det. Alla de där dåliga ursäkterna gör att det bromsar dig, mig och säkert en och annan till, bromsar och håller dig borta från att göra vissa saker. Om du ska starta ett företag, börja träna eller ändra någon annan vana livet så fungerar det inte med ursäkter. 

Att luta sig tillbaka till påhittade anledningar till varför du inte kan göra det ena eller det andra. Gör att du aldrig kommer framåt. Så, det är bättre att sluta upp med ursäkterna. 

“Jag kan inte, jag har ingen erfarenhet.”

“Jag har ingen affärsidé.”

“Jag är för gammal för att göra en förändring.”

“Min tid räcker inte.”

“Jag har för mycket att göra idag, så det kommer aldrig att fungera.”

Det finns inte någon som kan allt. Att ändra och bryta något invant tar tid, även som det i sig inte är något som gynnar oss i längden.

 

IMG_3841

Så lägg bort de dåliga ursäkterna 

Det går att slå hål på de där ursäkterna som håller dig tillbaka. Det går eftersom de är påhittade. Det går att hitta en lösning, det finns vägar att gå runt. Om du själv vill, vill säga. Det är bara du som kan ta ansvar över dina förändringar och drömmar. 

Jag vet att det kan låta provocerande att höra att ens egna ursäkter inte är på riktigt. Jag vet eftersom jag själv har använt mig av dom, och gör säkerligen det fortfarande nån gång här och där.  

Men samtidigt kan det vara gott att höra att det finns möjlighet till att nå drömmarna utan att dåliga ursäkter sätter käppar i hjulet, eller hur?!

 

Välja det enkla eller det mera komplicerade

Det är enkelt. Fast samtidigt komplicerat eftersom det kräver arbete från dig. Det är bara du som kan börja, göra jobbet och till slut nå dit din dröm är. 

 

Gör slut på ursäkterna

Vi är överens om att ursäkterna håller oss tillbaka för att göra och lyckas med saker och ting. För visst är det rätt onödigt att själv sätta upp hinder för sig själv genom att hitta på en massa ursäkter? Som dessutom inte sanna. 

Så ge dig själv en tjänst och gör slut på ursäkterna. Det är ju liksom lite bättre om vi försöker “lura” oss själv att kunna, vilket egentligen sant dessutom. Tänka att du kan saker, att det funkar även om det dyker upp ett tvivel här och där. 

För att göra slut på de där ursäkterna kan det vara en idé att ta itu med dom här och nu. Ett sätt är att skriva en lista över ALLA ursäkter som du tycker är användbara, och som du brukar ta till. Sen, en förklaring till varför de inte är sanna. Därefter efter vilka lösningar det finns. 

För att komma hela vägen behövs en sak till, att vara tydlig med vad du vill. Sen för att bli ännu mer tydlig mot sig själv frågar “Varför” du vill det du vill?! 

 

Nä, nu är det hög tid att inte komma med någon ursäkt för att inte åka och träna! Jag hittar en anledning till Varför jag ska åka och träna istället 🙂

Ha det så gott, så ses vi snart

 

Lämna en kommentar