Härliga höstskrud

Hallå därute! Vilka härliga färger som målar naturen den här tiden på året! Det riktigt sprakar därute. De senaste veckorna har jag verkligen prioriterat att komma mig ut på en morgonpromenad varje dag. Ja, förutom de dagar jag åker direkt till gymmet när jag vaknar vill säga.

Att andas lite frisk luft gör gott i både kropp och själ. Det är gott att komma ut och hinna andas den där krispiga och lätta luften som finns tidigt på morgonen.

Jag har som ambition att hålla fast den här morgon vanan att gå ut direkt på morgon framöver. Men, jag vet också hur motigt det kan kännas att gå ut i mörker, snö och kyla. Men som sagt ambitionen finns varje fall. Om inte annat så får jag ändra promenaden från tidig morgon till mitt-på-dagen promenad och samtidigt passa på att få lite dagsljus.

Värmande höst

Förra helgen var jag upp till mitt lilla hus i norr. Lite fix inför vintern utomhus och inomhus. Det finns liksom hur mycket som helst att sätta händerna i när jag är där uppe. Nu var det bland annat lite flytt av ved som stod på listan. Veden har funnits i ett skjul som är lite fallfärdigt, så det var bra att flytta veden till ett lite bättre ställe, och dessutom närmare att hämta in ved i huset.

Det är gott när jag kommer upp dit att sitta och bara titta in i elden. Där kan jag sjunka ner och bli sittande framför brasan utan att göra något vettigt. Ja, förutom att titta så att elden hålls vid liv, det är viktigheter som inte får försummas. Sånna stunder som får en att må gott, bli varm och bara vara en stund.

Må så gott
Karin

Lämna en kommentar