Hur du kan starta en Business Online

Hallå där! Hoppas att du har det bra och att dagen är precis så som du vill ha den. Om du inte är det minsta intresserad eller nyfiken kring ämnet online business, starta upp något nytt eller att ta en nuvarande verksamhet mera online – hoppa då över det här inlägget. Idag är det business som jag pratar. Vad som behövs och krävs för att starta en framgångsrik verksamhet online, vilka de bästa affärsmodellerna är och vilket som är nästa steg – vart du går från här.

Men, självfallet blir jag glad om du stannar kvar och läser, kanske att det kan inspirera på ett eller annat sätt.

Många som startar sin egen business i det företag som jag jobbar med, är personer som varit anställda med som vill ha något mera. Personer som söker efter frihet när man pratar om tid, finansiellt och geografiskt. Personer som känner sig överväldigande och vill leva ett liv där de själva kan styra sin vardag på andra villkor än när de har en chef över sig. Eller, de som har liknande erfarenhet som mig själv, varit företagare under många år där balans lite har  saknas mellan arbetade timmar och ledighet, begränsade möjligheter att resa, att alltid vara nåbar 24/7.

image
För min del handlar en business online mycket om friheten att ha tid att vara ute i naturen, att resa, och att sätta dagens schema så att jag mår så bra jag kan just här och nu idag.

Vad som krävs för att skapa en framgångsrik business online

En viktig sak är rätt attityd. Det är en stor framgångsfaktor. När jag tänker efter, så är det oavsett vad vi ska göra i livet, så kommer rätt attityd högt upp på listan. Låt mig ta ett exempel och förklara hur jag menar. Två personer går in på ett gym, det är tveksamma Tryggve och entusiastiska Evy, två olika typer av personer och lite hur de tänker och agerar.

Tveksamma Tryggve är skeptisk, han säger att han egentligen inte vill ändra sina matvanor, han tycker det är väldigt jobbigt att röra sig och självklart kommer han att fortsätta ta bilen när han ska köpa snabbmat säger han. Han vet någonstans inom sig han att han borde göra vissa försändringar, det har ju så många sagt till honom, för att leva friskare och orka mera på jobbet och på fritiden. Så han har varje fall tänkt se och höra vad gymmet kan erbjuda honom. Men helt då utan att han själv ska behöva ändra på sina vanor och det liv han idag lever.

Entusiastiska Evy däremot är öppen för alla de förslag hon får berättat. Hon är beredd att göra vad som än krävs för att hennes hälsa och välmående ska bli bättre. Så att hon kan leva sin vardag där hon orkar att springa runt med sina barn och leka. Hon bokar en PT som kan hjälpa och visa henne hur och på vilket sätt hon kan träna så att hon når de drömmar och tankar hon har att hon vill uppnå. Hon läser på hur hon kan ändra sina och familjens matvanor, så att hon förutom sig själv ger sina barn bättre vanor kring matvanor.

Det är rätt lika även när det gäller företagande. Den grupp som Tveksamma Tryggve tillhör är ca 95%, vill kanske ha en förändring men är inte beredda på att göra förändringar de faktiskt krävs. Entusiastiska Evy tillhör den grupp som är ca 5%, de personer som satsar fullt ut och är beredda att göra vad som än krävs, och som även tar action och faktiskt gör det. Vilket gör att det är ca 5% som lyckas på gymmet, eller lyckas med sitt företag.

Men, vet du vad som är bra?! Det är vi själva som helt bestämmer vilken grupp som vi väljer att tillhöra. Det är där rätt attityd och säkerhet kommer in.

Självklart krävs det lite andra saker också. Men, utan rätt attityd står vi kvar där vi är just nu. Då sker ingen förändring. Så den egna attityden är ett ständigt arbete.

Många gånger är det rätt dumt att inte öppna och kicka in vad som kan gömma sig bakom en stängd dörr. Det kan faktiska vara något som du letat efter, eller som kan ge inspiration och faktisk vara himla bra.

 

Vad håller dig tillbaka från att starta nu? 

Vilka utmaningar håller dig tillbaka från att starta en business online? När du vet vilka dina utmaningar är, då är det också lättare att börja ta de rätta stegen?

En karta till framgång – skapa din egen plan

Utan en riktig karta och en plan är det lätt att gå vilse. All information finns helt ärligt om du googlar, du hittar tonvis med information om hur du kan starta en business online. Men det kan kännas överväldigande med så mycket information. Vad är det som fungerar och inte fungerar? I vilken ordningsföljd ska saker och ting göras? Det blir flera frågetecken när en sitter och ska lista ut det hela på egen hand.

Att då hitta någon som guida och vägleda, att ha tillgång till personer som redan gjort den här resan som du vill göra – det har varit guld värt för mig. En plan som visar steg för steg på vilket sätt jag gör allt på bästa sätt, att ha en coach som finns där att stötta och tillgång till ett stort community att prata med.

Det företag som jag arbetar med har satt upp moduler där alla steg finns som man arbetar sig genom. Steg som tar personer från steg 1, kan vara personer utan minsta tidigare erfarenhet när det gäller marknadsföring eller tekniska erfarenhet, till att personerna har en fungerande och framgångsrik business som rullar 24/7.

Allt går tillbaka till den utbildning som Six Figure Mentors har att erbjuda sina medlemmar/studenter. Det är så mycket värdefull information där, att det är omöjligt att i ett enda blogginlägg få med allt.

För att få en mera insikt i vad jag pratar om kan du här hämta en gratis workshop i fyra delar som du får i din mailkorg, efter det du skrivit in ditt namn och din bästa e-post. Du får mail från mig så länge du finner det värdefullt för dig.

Affärsmodeller för en business online – hur du börjar

Det två affärsmodellerna jag rekommenderar att börja med är E-commerce och/eller Affiliate. De två bästa modellerna att börja med för de som vill starta upp en verksamhet online. Dessa affärsmodeller gör att du inte låser din tid såsom med att “vanligt” 7-16 arbete. Självklart finns det andra sätt att arbeta online på, som t.ex coach, frilans  – men då är vi tillbaka där tid byts pengar som vid det vanliga arbetet 7-16. Men med E-commerce och affiliate där jobbar systemet för dig även då du gör något helt annat.

Visst det kräver det ett jobb. Men, inte ett arbete där du fysiskt måste sitta framför datorn för att att en försäljning ska kunna ske.

E-commerce är fysiska produkter, t.ex Amazon, E-bay, Shopify m.fl.

Affiliate – du säljer någon annans produkt eller tjänst och får en provision för det. Här behöver du ingen egen produkt för att starta upp en business. Och det här jag började min resa med att arbeta online.

Mycket mera kring det får du svar på i workshopen som du hämtar gratis här.

Nästa steg – vad är det?

Så, du som vill ha tillgång till video serien klickar du här och har då omedelbart tillgång till de mail jag skickar med workshopen. Du får mina mail så länge du själv vill, och kan när som helst avsluta utskicken.

När du sett dessa fyra workshop´s har du också möjlighet att boka ett 15 minuters samtal med mig, självklart gratis. Varför jag vill att du ska göra det först efter att du sett alla 4 videos, är att du säkerligen får svar på en hel del frågor du har just nu. Efter du sett alla 4 videos då kan det komma andra frågeställningar. Ok!

Så, är du minsta nyfiken har du inget att förlora att titta på video serien.

Min tisdag
Idag är det en sån där mulen regnig tisdag här i Stockholm. Så tekoppen finns nära, att-göra-listan finns bredvid mig och jag själv är närvarande. Datorn är fulladdad så de bästa förutsättningar för att jobba finns på plats. Eftersom det är tisdag så är det också min vattenfasta-dag, men det kan vi prata mera om en annan dag.

Vill också säga tack till dig som orkat läsa ända hit! Och du, tveka inte att höra av dig till mig om du funderar kring att starta online, eller ta ditt befintliga företag mera online.

Vi hörs – ha det så gott
Karin

2 Kommentarer

 1. Ingemar den 2 november, 2020 kl 11:22

  Hej Karin! Har sedan länge drömt om att starta upp en egen website och ha en framgångsrik online business!
  Vill kunna leva på detta över tid. Du får gärna kontakta mig och berätta mer.

  Ha en fin dag.

  • Karin Sundkvist den 2 november, 2020 kl 11:47

   Hej Ingemar,
   vad kul att höra! Om du går in på den här länken https://freedomwithwifi.com/go/home?t=start-menu kan du registrera dig för en gratis Workshop med tre videos, där du kommer att få information om hur du kan starta något på internet. Sen du registrerat dig kommer du få mail av, där har du även mina kontaktuppgifter.
   ha en bra dag
   / Karin

Lämna en kommentar