Ledord och tankar inför 2021

God fortsättning på 2021....

Hoppas det nya året startat på ett bra sätt för dig. Känner att du kommer få ett så bra som det bara går för dig. Alla behöver alltid ett bra år, men extra mycket i år känner jag.

Det är dags att skapa de bästa förutsättningarna för det här året. Ja, jag säger skapa, det räcker inte med att sitta och hoppas på att det eventuellt kanske blir bra. Jag tänker att jag ska göra allt vad jag kan för att skapa ett så bra år som jag bara kan, för mig, finnas där allt vad jag kan för mina barn och vänner. Men också hjälpa och inspirera dig på ena eller andra sättet, för det som du vill göra.

3 jan

Ledord 2021

Jag tänkte att jag skulle sätta ett ord som ett ledord för 2021. Men, jag har inte kunnat hitta det där enda ordet som skulle omfamna känslan inför ett år. Så, jag har landat i känslan av orden…. meningsfullhet, frihet, kreativitet. Jag har idag en känsla av hur dessa ord kommer att få stort utrymme i mitt liv under 2021. Men, jag kan idag inte helt och fullt sätta exakt ord och en beskrivning på ord. Och det kanske inte är nödvändigt just idag heller. Jag kommer att ha dem framför mig under året, och vad de kommer att göra för mig för visa sig allt eftersom dagarna går tror jag.

I grova drag, så vill jag ha och känna en meningsfullhet i vardagen oavsett dag och tid, oavsett om det gäller mig privat eller i företaget. Helt enkelt välja att välja bort saker och ting som inte känns helt meningsfullt. För visst är det så att vi gör, eller varje fall jag, många saker på grund av andras vilja, önskningar men känns inte alls meningsfullt för vår egen del.

Frihet, det är ett återkommande ord under de senaste åren och som på sitt sätt blivit allt mer viktigt. Som för mig innehåller en mening på flera plan i livet. Friheten att faktiskt själv kunna skapa vad mina dagar ska innehålla, välja det där som får mig att må bra i kropp och själ. Även om det kan kännas stort och orimligt, så går det att börja med små enkla saker, för att skapa en liten men naggande god vana.

Som företagare har jag egentligen inga gränser på hur och vilket sätt jag kan använda min kreativitet i företaget. Vilket passar mig utmärkt. Ens kreativitet är jag övertygad om det främjar ens välbefinnande.

Så i grunden leder mina ledord för 2021 fram till att må så bra som möjligt. It’s lot more fun to feel good 🙂

Att sätta det egna välmående och välbefinnande högt upp på ens prioritering har givetvis en stor inverkan och påverkan på det egna företaget. Det hänger ihop på sitt sätt. Att ha kraft, energi och ork gör att du kan skapa bra förutsättningar i ditt företag.

Och om du är anställd så är det också givetvis viktigt att må bra, ha kraft och ork. Men, då jag inte varit anställd på år och dag själv, så tänker jag oftast utifrån situationer om som små entreprenör och som småföretagare. Då det är så mitt liv varit i över 25 år.

Det är inget ledord i sig, men min intention 2021 är att jag vill kunna hjälpa och inspirerar så många som jag bara kan att må så bra det bara går, att jobba enklare och lite smartare i det egna företaget eller ta steget att starta det där egna företaget som legat och grott under en tid.

Att du växer, att ditt företag växer. Det vill jag så gärna se.

Vi ses snart

Lämna en kommentar