Sin egen boss online

Godmorgon där ute! Har du haft en bra start på veckan? Mina dagar har innehållet en hel del bokföring och administrativt arbete. Och en hel del idéer som poppar upp och som jag försöker sortera, för att se vad som är rimligt för mig att göra. Har ju redan en lista som är redo att börja bockas av! Så, de där idéer är nog bäst att bara samla i en låda just nu.

Tänkte att vi idag ska prata lite om det här att starta, eller ta sitt företag mera online. Att vara sin egen boss online helt enkelt.

Att starta en verksamhet online kräver inte något specifikt CV för att köra igång. Däremot vill jag påstå att det finns en hel del kunskaper som är himla bra att ha. Kunskaper som en kan skaffa sig allt eftersom. Man måste inte vara en expert innan man startar, det är bra att veta och att ha med sig.

image

Personlig utveckling. Det är bland det första och viktiga att jobba med som entreprenör. Självklart bra för alla, men som entreprenör blir det liksom mera påtagligt att veta, förstå och utvecklas som person. Att ta in det som en viktig och prioterad del i företaget redan från dag ett vet jag kommer att gynna både personen och företaget.

Att förbättra sin person, sitt mindset går göra på en rad olika sätt. Läsa böcker som får en att växa, få nya insikter och inspireras. Umgås med likasinnade som har liknande ens egna värderingar, och personer inspirerar eller som gör en liknade resa som en själv. Vara en del av en grupp som värderar arbetet med personlig utveckling.

Prioritera din hälsa och välmående, att ha daliga vanor som gynnar dig. Vad som är bäst för dig kanske du provar dig fram med, om du inte redan har ett optimalt vinnande koncept för det. Och att prioritera sömnen, den är viktig.

En bra kommunikationsförmåga. Att kommunicera online är inte alla gånger helt enkelt. Du ska nå ut med ditt meddelande, budskap i den ”bullriga” miljön som sociala media ibland kan vara.

Du kan använda dina skrivkunskaper, eller de mer visuella kommunikationssätten med bild och video. Men, glöm nu inte bort det jag sa tidigare! Du måste inte vara en expert när du börjar. Övning ger färdighet, som du vet.

Grafisk design. Att jobba online, att ha en business online är det bra att ha, eller skaffa sig allt eftersom, viss grafiska färdigheter. Det mesta innehållet i ens onlina verksamhet är uppbygd kring design i någon form.

Det finns en rad bra olika verktyg online vilka en del t.o.m är gratis. Vilket är bra då går det prova sig fram vad som en gillar att arbeta med innan man lägger ut pengar att köpa program och verktyg.

Inspiration saknas inte att hitta på internet, olika webbplatser, bloggar, tidskrifter och inte minst Pinterest. Den desing du väljer ska ju spegla dig och ditt varumärke som du bygger upp.

Fotografera. Att starta så enkelt som med sin smartmobil fungerar helt klart. Sen efter ett tag kan steget till en riktig kamera känns rätt och riktigt. Det kan kännas tryggt att lära sig vissa baskunskaper kring fotograferande.

Det finns ju även sajter där du kan köpa eller även i vissa fall hämta bilder gratis. Mitt tips är att vara uppmärksam på vilka bilder du får använda kommersiellt och inte.

För den som ska bygga sitt egna varumärke seriöst kan det vara bra att även känna sig bekväm bakom kameran. Men, att även jobba på att vara bekväm framför kameran – ja, det är ju något som jag vet jag borde bli bättre på!

Det bästa tipset för att ta bra bilder, är att fota, fota, fota och fota. Övning ger färdighet som sagt.

image
Att vara ute tidigt på morgonen med kameran, är så gott för resten av dagen. 
Något jag idag gör alldeles för sällan, dags att ändra på det tänker jag.

 

Papper och penna viktiga saker. Hur än bra det är att göra saker online, så kan jag inte vara utan papper och penna. Skriva ner vad som jag ska komma ihåg, idéer och ja, helt enkelt oumbärligt för en boss online med sin business.

Jag har lite mera tankar kring det här ämnet! Så, jag kommer att ta en fortsättning på det i nästa vecka. Under tiden kan du läsa lite mera här hur det kan gå till att starta en egen verksamhet online, bli sin egen boss online.

Njut av dagen! Må så gott

Lämna en kommentar