Sommar, sommar, sommar……

Hej alla vänner! Hur har din sommar varit? Haft en sån där lugn skön semester när du gjort allt det där som du ville i vintras?

Just idag känns det lite som om sommaren är slut. Ett hastigt väderomslag från de där otroligt varma dygnen till nu kallt och blåsigt. Varje fall hemma hos mig. Att vi nu kommit in i augusti känns faktiskt rätt ok, även om jag gärna vill behålla sommaren, solen och ljumma sommarkvällar.

image

Fem veckors sommarsemester. Började fundera på det här med att ha fem veckors sommar semester, när eller om jag verkligen haft det någon gång? Jag tror inte det. Ja, om man nu inte räknar de sommarlov jag hade som barn. Varje fall fram till den sommaren jag gick ut femte klass, då jag började sommarjobba. För mig var ledighet på sommaren lite bortkasta under många år, då jag var yngre. Jag var väldigt allergisk i tonåren och en bit in i vuxen ålder, det räckte med att grannen 2 km bort startade sin gräsklippare. Så jag jobbade med glädje under sommarveckorna.

Under de år jag då jag och min dåvarande man hade småjordbruk, samt turism verksamhet, så var det alltid högsäsong under sommaren och semester fanns inte på kartan. Att vara ledig sommartid på helt enkelt bara att glömma. Sommaren var ju vår högsäsong med turistverksamhet. Nu under de senaste åren har jag drivet ett företag med en verksamhet dygnet runt, och det har varit svårt att vara ledig en längre tid oavsett årstid.

Men, det är och har varit ok tycker jag. Visst ibland önskar jag att känna mig ledig en lite längre period.

Det som är det viktiga för mig nu och framåt är att kunna planera och styra min tid så vardagen innehåller mindre stress, återkommande pausar och en regelbundenhet i det jag gör. Att under hela året skapa den vardag som får mig att helt enkelt må så bra det är möjligt. Regelbunden återhämtning är viktigare för mig, än att vila oavbrutet under fem veckoar på sommaren. Tyvärr är ju inte arbetslivet uppbyggd på det sättet som passar mig. Just därför är jag så tacksam och glad att tagit möjlighet att vara min egen boss. Kanske inte lätt som en plätt alla dagar, men så värt det.

Nu är det dags att fortsätta med de saker jag vill få klart idag. Just nu så många idéer och saker som jag vill sätta igång. Men, en sak i taget och få klart det viktigaste först. Så, det blir dagens jobb.

Njut av sommaren, och ha det så gott.
Karin

Lämna en kommentar