Starta en business online

Det finns mer än ett sätt att skapa intäkter online. Finns mer än ett sätt att starta och skapa en business online. Och det finns ingen övre åldersgräns när en kan börja. Utifrån min erfarenhet är det rätt viktigt att en jobbar med något som man själv älskar att göra, det där som får en att hoppa ur sängen varje morgon och som får en att må bra. Må bra oavsett vilken veckodag det är. 

Online Business

Amazon FBA - “Fulfillment by Amazon”. Det är en affärsidé där du köper saker billigt på genom t.ex alibaba.com och sedan säljer produkter med vinst på Amazon. 

Du kan frakta produkterna direkt från tillverkaren till Amazon Fulfilment Center, ett lager som ägs Amazon. Vilket innebär att du själv inte behöver lagerhålla dina produkter och att Amazon skickar produkterna till kund, sköter kundservicen och ev returer. 

Du sköter inköpen och fraktar dessa till Amazon Fulfilment Center. Du ansvarar för att lista dina produkter på Amazon, skriva bra titlar, ta bra bilder, prissätta och jobba för att få bra recensioner. 

Droppshing Här är ytterligare en affärsidé där du själv inte behöver ligga på ett lager. Du skapar en egen hemsida på t.ex. Shopify, skapar ett avtal med en tillverkare. Sedan när en person handlar på din hemsida skickar tillverkaren produkten till kunden. Vilket sker på automatik utan att du själv gör jobbet. 

Affiliate Marketing Du marknadsför någon annans produkt eller tjänst och får provision vid försäljning. Provision varier från företag till företag, allt från några kronor till flera tusen per produkt eller tjänst. 

Som affiliate för en produkt eller tjänst får du din unika länk som du använder på din landningssida, din hemsida, i din blogg eller där du väljer att marknadsföra produkten, tjänsten. Så det är bra att göra sin research när det kommer vilka företag och produkter du väljer. 

Online Kurser Att skapa online kurser växer allt mera. Omvandla dina kunskaper till en kurs där du kan hjälpa andra med det där som du är riktigt bra på. Det kan till viss del vara lite tidskrävande att skapa själva kursen, själva innehållet och få tekniken att fungera på ett smidigt och bra sätt. Men, det är något du gör en gång och sedan kan sälja kursen om och om igen. 

image

Det är några idéer för dig som kanske sitter och vill skapa intäkter online. Du som idag redan har ett företag, kanske vill titta på möjligheten att kombinera det med att finns online på ena eller andra sättet. Så, om du behöver någon att bolla idéer med så tveka inte att höra av dig. Jag är bra på att lyssna, se möjligheter och tillsammans kan vi säkert komma upp med något som passar just dig. 

Som du säkert gissar så att det inte en fullständig lista över alla affärsidéer online, men en början. Hör gärna av dig om du vill veta mer om någon av det jag skrivit idag, eller något annat du undrar över kring att skapa intäkter online, och starta en online business. 

 

Vi ses snart
Karin

Lämna en kommentar