Starta ett online företag som 50+

I det här inlägget vill jag prata om Livsstilsföretag, online business för oss som är 50+. 

Att starta en online business som 50+ kan låta skrämmande vid första tanken för vissa, men jag skulle säga att det är ett rätt briljant drag för att bygga välstånd utan större kapital. Verkligheten är att det aldrig varit en bättre tid än idag att bygga en online business med alla de nya tekniska verktyg som nu finns. 

Så, även om du känner att du inte är teknisk kunnig, såsom jag kände mig när jag startade för några år sedan, är det fullt möjligt att ta steget online. 

Att skapa något online kräver inget stort kapital, men givetvis krävs det någon form av investering för att börja. En online business kräver åtminstone lite pengar för att starta och driva det. Det behövs också något annat värdefullt - din tid. 

En online business är populära av många goda skäl. Förutom att det är en värdefull tillgång utan att stort kapital krävs, så kan du nå en global marknad. 

Idag ser jag många som startar sina online business efter de fyllt 50, och bygger upp en verksamhet som tillåter låt dem att skapa en livsstil som passar dom där de är i sitt liv just nu idag. Att äga sin - är nog bland det värdefullaste vi kan skapa. Att skapa en livsstil som möjliggör att göra det som vi kanske inte haft möjlighet till tidigare i livet. En livsstil som kanske tillåter att resa mera, ha tid till sånt som inte alltid fått plats tidigare. 

Men, också en livsstil som passar senare i livet när det förväntas att vi ska vara pensionär. Jag är övertygad om att det är många med mig som vill ha möjlighet till en bra ekonomi senare i livet, en bättre ekonomi än vad ens pension kommer att vara. Att du har byggt upp en fungerande online business som ger en bättre förutsättning kring ekonomin är ett stort plus. 

IMG_0736

Bästa online företag att starta som 50+

Livsstilsföretag när det är som bäst, att den ger dig flexibilitet och frihet att kunna arbeta efter ditt egna schema, begränsade antal timmar och från vilken plats du trivs och mår bra att befinna dig på. 

Jag har som egenföretagare tidigare alltid varit bunden till en viss geografisk plats, med arbetstider och ett schema  som verksamheten mer styrde över och inte vad jag själv alltid kunna bestämma. Så att idag kunna vara flexibel vart jag befinner mig, och samtidigt kunna göra mitt jobb är lite lyxigt och som ger en stor känsla av frihet för mig. 

Nu när jag sitter och skriver det här inlägget befinner jag mig sedan snart två veckor hos min dotter. Hennes hund hade skadat sig och kunde inte lämnas själv, men eftersom jag kan sköta min business oavsett vart jag är, eller så länge det finns en internetuppkoppling var det inte problem att kunna hjälpa min dotter att vara med hunden när hon arbetar. 

Jag kan intyga att att en lifestyle business model är perfekt för personer över 50, och senare i pension och därefter. De som vill arbeta begränsat antal timmar, ha kontroll över sin verksamhet, och att vara sin egen boss. Jag tror att det är många i vår ålder som uppskattar att inte ha en chef att rapportera till. 

En online business kan byggas upp parallellt med en anställning. Eller som jag gjorde, bygga en online business parallellt med ett befintligt företag. Detta gör att du kan etablera och börja generera digitala inkomstströmmar redan i dag, och som du kan kommer att kunna fortsätta med senare när du går i pension. 

IMG_0780

Idéer att starta en business online

Det första steget att starta en business online är att bestämma sig för vilken typ av företag som ska startas. Att välja vilken typ av online business kan hindra många människor från att överhuvudtaget starta en online business. Det kan kännas svårt att välja, jag förstår det till fullo. 

Men, jag vill ge dig några idéer på vad du kan börja med redan idag. Ladda ner den här Workshop serien så får mer information på 3 business modeller som passar att start upp nu. 

Med andra ord, du behöver inte ägna år till att söka idéer. Istället ta den modell som passar dig bästa idag, sedan går det att justera din ursprungliga plan. Det är rätt lätt att ändra sin ursprungliga plan när du har en business online. 

Fastna inte i att bestämma dig. Gör bara 🙂 Ta första steget redan idag 🙂

Så ditt nästa steg är att ladda ner Workshop serien där du i lugn och ro går igenom de videos som visar de 3 bästa business modellerna online just nu för att starta en din business online.

Tveka inte att kommentera eller kontakta mig om du har frågor och funderingar kring att starta något eget online, eller hur du kan nå ut online med ditt befintliga företag. 

Karin 

Lämna en kommentar