Tid att skapa något nytt

Hej där! Allt bra med dig idag? Själv är jag kvar i Umeå. Björkarna börja skifta i grönt, du vet den där skira grönskan som är så vårig och vacker. Våren är allt bra fin kan jag tycka. 

IMG_0750

Hitta och skapa tid till något nytt

Vet inte hur det är med dig, men jag har mer än en gång tänkt tankar som, “Jag har inte tid!” “Det finns ingen tid att……” Vilket många gånger gör att du inte gör slag i saken och börjar att göra det där som du tänker att du vill göra och som kan vara bra för ditt framtida jag. 

Det är många som har en dröm och som vill starta ett företag, att ha möjligheten att göra något som de verkligen älskar att göra. Men, så rullar vardagen på och åren springer iväg. Så synd att inte göra slag i saken och hitta tiden till det du går och tänker att, “en dag, någon gång då ska jag…..”

Det som hjälpt mig många gånger att få klarhet i min egen tid, vad jag gör egentligen när jag inte tycks ha tid för något. Det är att skriva någon form av loggbok. 

Under en veckas tid, det funkar med 3-4 dagar också, men jag har valt en vecka. Varje halvtimme eller varje timme, skriv ner en kortfattad beskrivning över vad jag har gjort. När jag sedan sätter mig och tittar över vad jag skrivit, har jag ofta kunnat se vad jag gjort som är viktigt, och sånt som jag gjort som inte alls är viktigt eller får mig att komma dit jag vill. 

När du har skrivit ner vad du faktiskt gör, så är det lätt att se vad som är möjligt att byta ut. Att gör mindre av något gör att det lägga mer tid på något annat. 

Det går kanske byta en timmas dagligt scrollande på sociala media, eller två timmars tittande på en serie tre-fyra kvällar i veckan,  till att lägga på att bygga en business online. Som på sikt kan ge inkomster, till och med möjligt till passiva inkomster. Dvs medan du ser den där serien, så kommer du även kunna tjäna pengar. 

Att välja vad vi gör med tiden idag, kan ge större möjligheter längre fram. Inte så tokigt om du frågar mig. 

Jag känner många som valt att bygga en sidoinkomst online samtidigt de har sin anställning, eller startat något online parallellt med ett annat “vanligt” företag. 

Men, det handlar också mycket om att göra sånt du tycker om att göra. Att använda den tid vi har, och som inte är oändlig, till något som får oss att må bra. Det är bra mycket bättre än att ta av sin dyrbara tid till något som vi ogillar, eller inte helt enkelt inte trivs med. 

Även om jag här pratar en hel del om att just starta något eget, att starta en business online, så kan det för dig vara något helt annat. Poängen är att göra det där som får dig att må bra, och trivs med. Sen om det är att starta något eget, resa jorden runt, flytta, byta arbete… det är inte vad du gör, utan mera att du tar steget till att göra det du mår bra av att göra. 

IMG_8513

Skapa något för framtiden

Att göra något idag som kan hjälpa vårt framtida jag är en bra investering. På något sätt tycker jag det blir lite viktigare ju äldre jag blir. Att verkligen skapa det bästa förutsättningarna för framtiden. 

Att lägga grunden för en framtid som äldre. Hur än vi vrider och vänder på det, så blir vi alla äldre eller hur? Så, det bästa att göra idag är att välja att göra sånt som kommer att gynna oss själva framåt i framtiden. 

 En fråga som vi alla kan stanna upp och fråga oss själva lite nu och då är - “Lever jag det liv jag vill leva”. Kanske gör du det, kanske vill du förändra något. 

Använda tiden till det som du älskar att göra. 

/ Karin

 

Lämna en kommentar