Vad är affiliate marketing

Vad är affiliate marketing?

Vad är egentligen affiliate marketing? Hur kan jag börja med affiliate marketing? Går det att tjäna pengar med affiliate marketing? Det är vad jag tänker reda ut i det här inlägget. Och det är vad jag själv just nu jobbar till största delen med i mitt företag.

Affiliate marketing is a type of performance-based marketing in which a business rewards one or more affiliates for each visitor or customer brought by the affiliate's own marketing efforts

När du marknadsför ett annat företags produkt/tjänster och får provision vid försäljning. Du ser ofta affiliate-länkar i sociala media idag.

Det jag jobbar med och även kommer att fokusera på i det här inlägget är sk. High-Ticket produkter, produkter som kostar en del och där då även provisionen är hög. Att jobba med High-Ticket produkter gör att inte krävs så många kunder/försäljningar för att få bra intäkter. Återkommer med ett lite räkneexempel lite senare i inlägget.

En av de stora fördelarna som jag tycker det är med affiliate marketing är att du inte behöver någon egen produkt/tjänst för att starta och ha en egen business online. Som affiliate fokuserar du på att lära dig, och bli bra på marknadsföring. Det är ditt fokus. Produkten/tjänsten finns redan där, och du behöver inte lägga tid på att komma fram till en affärsidé, att utveckla och producera något eget.

Det är många som jag känner som just börjat som affiliate, och när de lärt sig att bemästra marknadsföring online har de parallellt med sin affiliate business skapat en egen digital produkt/tjänst.

Earn When You Learn. Du kan alltså tjäna pengar medan du lär dig marknadsföring online, och säljer andra företags produkt/tjänst.

Hur kan jag börja med affiliate marketing?
Att lära dig hur du börjar, hur och på vilket sätt du startar upp en business som affiliate, kan du få de första grunderna med min mentor Stuart. Och du som vill lära dig mer än de första grunderna och lära dig mera på djupet marknadsföring online kan idag skapa ett konto och få mer inblick som medlem i det företag jag har lärt mig allt kring online marknadsföring.

Visst kan du lära dig genom att googla och hitta det mesta gratis på internet idag. Själv har jag valt att lära mig av några av de bästa i branschen, som själva jobbat som framgångsrika med affiliate marknadsföring. Samt att lära mig helt på egen hand genom att googla mig fram skulle för mig vara allt för tidskrävande på många sätt.

Tjäna pengar med affiliate marknadsföring
Det finns många företag som du kan marknadsföra genom affiliate länkar i dina kanaler online. Att då välja ut det som du själv gillar, kan stå bakom och välja produkter/tjänster som är High-Ticket produkter gör att det

Upptäck hur en inkomstgenererande marknadsföring system kan sättas upp helt från början. Och hur samma system kan vara ett komplement till en nuvarande verksamhet.

Ett litet enkelt räkneexempel varför jag gillar att arbeta med High-Ticket affiliate när det kommer till affiliatemarknadsföring.

Låt oss säga att du planerar en intäkt om 100.000:-
Alternativ 1: Du har en produkt där du har 1.000:- i provision/försäljning, och får då göra 100 st försäljningar för den planerade intäkterna
Alternativ 2: Du har en produkt där du har 10.000:- i provision/försäljning och behöver då göra 10 st försäljningar för den planerade intäkterna.

Jag vet vilket alternativ jag föredrar att jobba med. Vad skulle du välja?

Olika former av affiliate program
Regular - betalas per försäljning, procent eller fast belopp
High-Ticket - en stor provision betalas vid försäljning - $1.000 eller mer
Prenumerationen - betalas per månad / kvartal / års prenumerationer
Kostnad per åtgärd - betalas för en specifik åtgärd, dvs medlems prenumeration eller en slutförd undersökning.
Betald per samtal - betalas för att generera en telefon inledning.

IMG_3636

Har du tankar att starta upp något eget, men kanske känner en viss osäkerhet vart du ska börja, vad du ska göra, och känner dig överväldigande helt enkelt. Boka en tid som passar dig och se det här webbinariet, få lite idéer och se vilka möjligheter det finns att starta och få en business att växa online.

Skriva gärna en rad om du har funderingar och frågor så kan vi boka ett online möte och prata lite.
Önskar dig allt gott

Karin

Lämna en kommentar