Varför arbeta hemifrån…..

Att jobba hemifrån, vilket även gör att du faktiskt kan kombinera att resa och jobba. Nä, det passar inte alla. Och nej alla yrken och arbeten tillåter inte att arbeta hemifrån, och vissa helt omöjliga att arbeta hemifrån. Men för de som önskar och skulle vilja kunna göra det finns det alltid möjligheten att börja i liten skala, kanske stannar det i just att det är i liten skala med lite extra inkomst varje månad. 

Varför arbetar jag hemifrån…. 

Jag har under många år arbetat hemifrån. Då för sådär 25-30 år sedan jobbade jag hemma, men inte alls med samma som idag. Då när barnen var små drev jag och barnens pappa ett litet jordbruk, turistföretag och småskalig livsmedelsproduktion. Allt hemma på gården, så ja jobbade hemifrån. 

Sedan när jag för ett antal år sedan blev utmattad och var delägare i ett bolag där jag jobbade med ekonomi och administration började jag jobba hemifrån några dagar i veckan. Som sedan gick över att jag satt hemma på heltid och arbetade. Så när jag klev ur mitt delägarskap i det bolaget och fortsatte som soloprenör var det mest naturligt att även fortsätta jobba hemifrån. 

Att ha rutiner utan stress. 

Lite så kan jag förklara hur jag ser fördelen med att arbeta hemifrån för egen del. Bara det att jag idag kan sova tills jag vaknar utsövd och inte väckas av ett mobilalarm “mitt i natten”. Bara där har jag en bra start på dagen. Men, det innebär inte att jag sover hela förmiddagen. Jag vaknar vanligtvis mellan 5-6 på morgonen. Men, jag vaknar i lugn och ro när jag sovit klart. 

Att kunna lyssna på sin egen kropps rytm, vara lyhörd vad en behöver. Det har för mig gjort mycket med mitt välmående. 

Positivt & negativt

Som med allt annat finns det väl alltid positiva och negativa saker. Det som kan vara positivt och bra för mig med att jobba hemifrån är ju inte nödvändigtvis samma för dig. 

 

96A57E45-EF47-4B06-901B-98270E317550_1_102_a

Det jag hör en del säga om att arbeta hemifrån är att det inte finns arbetskollegor, att det kan bli ensamt och svårt att hålla arbetsdisciplin. Vilket det finns de personer som det som negativt med att jobba hemifrån. Men, som utmattade har de delarna varit positiva för mig. Det har varit de delarn som tagit mycket energi och kraft för mig. 

Att kunna välja själv är ju alltid det bästa. Finns det möjlighet och alternativ till själv kunna påverka hur och vad en arbetar med, vart en arbetar är självklart det bästa. Allt passar inte alla. Och det är väl en himla tur det, eller hur?

Vi ses
Karin 

 

Lämna en kommentar